Project: Bloodstrike

First Person Shooter mobilspelen blir mer och mer populära efter varje dag. Project: Bloodstrike är ett kommande mobilspel utvecklat av NetEase Games som liknar kommande mobilspelet Call Of Duty Warzone. Spelet består av nästan alla samma vapen, gameplay och funktioner som Warzone. Spelet är en solid kopia av Warzone men med lägre krav på prestanda vilket gör Project: Bloodstrike mer kompatibelt att spela än Call Of Duty Warzone som enligt ryktena kommer att bli ett väldigt tekniskt krävande mobilspel som långt ifrån alla kan spela. Alla äger inte en dyr flaggskepps mobil.
Call Of Duty Mobile och Call Of Duty Warzone har vad det ser ut som en stor skillnad och det är att uppföljningen är ett battle royale spel. Följdaktligen är även NetEase variant ett battle royale spel.
I Project Bloodstrike har man flera agenter som spelarna kan välja mellan innan de går in i en match. Agenterna är inte bara karaktärer som bär olika kostymer. Varje agent har olika speciella förmågor, och spelarna kan välja spelkaraktär därefter. Förutom dessa agenter har spelet ett brett utbud av vapen till spelarens förfogan.

I spelet är målet att bli den sista överlevande.
Project: Bloodstrike är egentligen en blandning mellan ett standard battle royale spel och Valorant och i likhet med andra battle royale spel kan spelare välja sin landningsplats och kasta sig ut från ett flygplan när man närmar sig sitt valda område. Vanligtvis måste spelarna plundra lådor man hittar på banan för att hitta bland annat utrustning, medicin och vapen. I början av det här spelet kommer spelarna att ha en pistol med en hel del ammunition som startvapen. Allt eftersom spelarna utvecklas i spelet kan de hitta mer avancerade vapen vid sidan av tillbehör till dessa vapen. 
Om spelarens lagkamrater inte har besegrats om spelkaraktären dör kan man respawna men i en sådan situation är man helt obeväpnad. Detta är en av funktionerna i spelet som kommer att vara en höjdpunkt när spelet officiellt lanseras.
I mobilspelet finns i skrivande stund åtta spelkaraktärer att välja mellan under matchmaking. Ethan, Jet, Kala, Val, Hank, Spike, EMT och Kraken.
När det gäller banor finns det nu i början åtminstone endast en bana och man kan spela upp till totalt 100 spelare samtidigt. Något som kan vara en fördel för mer hardcore gamers är att det finns väldigt få så kallade AI styrda bots utan de flesta motståndare man möter spelas av riktiga spelare. Denna detalj kan både bli en fördel och en nackdel. Det är okej om spelet förblir lika populärt som det är precis nu men i en situation där färre spelare kommer det inte längre bli spelbart på grund av långa väntetider.
För att ge spelarna en rik spelupplevelse har Project: Bloodstrike även dynamisk grafik och en ständigt föränderlig vädermiljö i nivåerna. På samma sätt som hos NetEase looter shooter spel Lost Light vilket är ett mobilspel jag personligen spelar någon gång nästan varje dag.
Det kommer att vara svårt för Project: Bloodstirke att överleva på en mycket mättad marknad särskilt som spelet inte i tillräcklig utsträckning skiljer sig från andra battle royale spel. Det upplever för tillfället en viss hype med flera kända YouTubers som spelar det här mobilspelet men både deras och allmänhetens intresse kommer sannolikt att trappas ner rejält när väl Call Of Duty Warzone har lanserats officiellt. Enda möjligheten för spelet att överleva på längre sikt vore ifall det spelas av spelare som egentligen skulle vilja spela Call Of Duty Warzone men som inte äger en tillräckligt kraftfulla smartphone. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?