Motorola Edge 30 Neo 5G

Den 8 september presenterade Motorola tre nya mobiltefoner. Motorola Edge 30 Ultra, Motorola Edge 30 Fusion och Motorola Edge 30 Neo. Det sistnämnda är den första mobilen i ett nyligen tillkännagav partnerskap mellan Motorola och färgspecialisterna hos Pantone.
Utöver färgen är det ingenting som sticker ut med mobiltelefonen rent designmässigt. Den är dock anmärkningsvärt lätt med en vikt på bara 155 gram och den är också tunn med en tjocklek på 7,8 mm. Det medför att den är lätt att bära i handen eller bära i en ficka.
Displayen ser ljus och färgstark ut med tunna och symmetriska ramar runt om. Det enda andra du får på framsidan är selfiekameran inuti ett litet hål längst upp i mitten av displayen. Fingeravtrycksläsaren sitter gömd under displayens yta och låser upp mobilen snabbt och korrekt varje gång.
Den vänstra långsidan av denna smartphone är tom medan den högra långsidan är hem för den vanliga strömknappen och volymreglaget. 
Baksidan av Motorola Edge 30 Neo är gjord av plast målad i en tjusiga färg som är framtagen i samarbete med Pantone.
Plasten är gjord av en relativt hög kvalitet till skillnad från några av de billigare mobiltefonerna i Moto G-serien.

Denna smartphone har en P-OLED display på 6,3 tum med bildförhållandet 20:9 och displayens har 1080×2400 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 419 PPI (pixlar per tum). Bilduppdaterings frekvensen ligger på 120Hz
Motorola Edge 30 Neo körs på en åttakärnig Snapdragon 695 processor på 2,2 GHz som ligger fast i övre mellansegmentet och man får vad man kan förvänta sig för priset.
Det borde vara en tillräckligt bra processor för vardagligt surfande och uppgifter och att spela lite mobilspel då och då. Om du däremot är en riktig hardcore gamer bör du förstås satsa på att skaffa en kraftfull flaggskepps mobil istället. Det finns en del billigare alternativ ifall man vet vad man ska leta efter.
Basmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB men det är värt att notera att det existerar två bättre varianter med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB samt en värsting variant med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. Det finns ingen plats för ett minneskort så minneskapaciteten man får från start är den man får leva med hela telefonens livslängd.
Det är viktigt att som konsument känna till att mobiltefoner ofta lanseras i flera olika varianter där RAM minne och internminne brukar variera för om man inte vet det kan det leda till felköp. Man riskerar att betala nästan lika mycket pengar men får en sämre version bara på grund av att man inte är påläst. 
Motorola Edge 30 Neo kommer med två kameror på baksidan och en selfiekamera. På baksidan hittar du en kameralins på 64 Megapixlar (vidvinkel lins) samt en kameralins på 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). I fronten sitter en kameralins på 32 Megapixlar (vidvinkel lins). 
Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator, autofokus och dubbla LED blixtar.
Kamerorna tar tillräckligt bra bilder i dagsljus men det finns verkligen frågetecken kring dess kapacitet i svagt ljus. 
Operativsystemet är Android 12 och det rör sig om en relativt ren version vilket enligt mig är en stor fördel.
Den här mobilen har en batterikapacitet på 4080 mAh vilket är en helt okej batteristorlek men inte riktigt de 5000 mAh man ofta har sett i andra smartphones från Motorola.
Detta batteri stöds av 68W snabbladdning samt har även stöd för trådlös laddning.
En Motorola Edge 30 Neo 5G kostar från 4490 kronor och för de pengarna får man en hyfsat bra smartphone. Men en fråga man bör ställa sig själv varje gång man är på väg att skaffa en ny mobiltelefon är är det här den bästa möjliga mobil jag kan få för de pengar jag tänker spendera? 
Var alltid en medveten mobilköpare och undvik att beställa en ny smartphone på impuls utan att först titta på specifikationer och funktioner. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?