Xiaomi 12T Pro

Xiaomi 12T Pro är en flaggskepps mobil främst framtagen för avancerade användare, content creators och hardcore gamers.
Den har tunna ramar runt en platt display med en hålkamera längst upp i mitten av displayens överkant.
Denna toppmobil har en väldigt klassisk design som gränsar till tråkig ibland. Den övergripande looken är väldigt dämpad och seriös. 
Bakpanelen täckt av glas har en något frostad finish, vilket hjälper till med att få bort fingeravtryck och annan smuts ganska bra.
Baksidan är färgad i en metallisk svart, silver eller vit färg och det finns en ganska stor kameramodul i övre vänstra hörnet.
Xiaomi 12T Pro känns solid och väldigt väl konstruerad även om designen inte direkt är unik eller innovativ.
Det finns stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192kHz optimerade av Harmon Kardon. Ljuder bör vara väldigt bra vilket naturligtvis är en stor fördel som medför att multimedia konsumtion blir en ännu bättre upplevelse.
På ovankanten av mobiltelefonen sitter en av de två högtalarna. I botten av telefonen finns den andra dedikerade högtalaren och huvudmikrofonen. En dubbel nano-SIM kortplats är också placerad i botten.
Mobiltelefonen fick kritik för sin brist på trådlös laddning och att den endast har en IP-53 Certifiering och inte den bättre IP-68 Certifieringen. Den Certifiering som finns medför att den tål lättare stänk och damm men inte klarar av att tappas i vatten eller klara av ösregn. 

Den här flaggskepps mobilen har en AMOLED display på 6,67 tum med 1220×2712 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 446 PPI (pixlar per tum). Pixeltätheten är en av flera specifikationer som det är bra att ha koll på eftersom den indikerar hur skarp och tydlig en display är. Du beställer väl ändå inte en ny mobiltelefon utan att först läsa igenom specifikationerna?
Färgerna är rika och levande men också ganska naturliga.
Displayen stöder en adaptiv bilduppdaterings frekvens på upp till 120Hz. Beroende på vad du tittar på kan den på ett intelligent sätt ändra sin uppdateringsfrekvens upp eller ner för att balansera batteriförbrukningen.
Mobilen använder den senaste åttakärniga Snapdragon 8 Plus Gen 1 processorn på 3, 19 GHz för att göra den konkurrenskraftig med andra ledande smartphones. Det är en av de uppgraderingar som innebär att Xiaomi kan säga att dess telefon är en av de mest kraftfulla mobiltelefonenerna på marknaden.
Grundmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB. Det existerar som så ofta är fallet även ett par bättre varianter med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB och ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB.
Minneskapaciteten är inte möjlig att utöka eftersom det saknas plats för ett minneskort.
Många mobilköpare missar tyvärr det faktum att det oftast släpps flera versioner av samma smartphone vilket ökar risken för felköp. Det finns många anledningar till att man behöver vara en medveten mobilköpare som har åtminstone lite kunskap när det gäller mobiltefoner för att kunna få bästa möjliga smartphone för pengarna.
Selfie kameran är på 20 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 200 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt slutligen en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator och dubbla LED blixtar.
Huvudkameralinsens höga antal pixlar innebär bland annat att man kan beskära en bild utan att förlora mycket i skärpa. Bilder tagna med mobiltefonens kameror blir mycket detaljerade och har behagligt balanserad belysning.
Mjukvaran är MIUI 13 som är Xiaomis senaste Android skinn som för närvarande fortfarande är baserad på Android 12. Vi väntar fortfarande på en Android 13 baserad version.
Batteriet är på 5000 mAh och stöd för snabbladdning på 120W vilket innebär att mobilens batteri kan laddas 100 procent fullt på 19 minuter.
Batteritiden lär vara väldigt bra med ett så pass stort batteri men hur länge batteriet kan vara igång beror naturligtvis på hur man använder mobiltefonen. När man spelar tekniskt krävande mobilspel eller tittar på streamad film kommer det att behöva laddas tidigare.  Men även avancerade användare borde upptäcka att batteritiden är exceptionell.
Xiaomi 12T Pro är den senaste flaggskepps mobilen från Xiaomi vilket är ett internationellt ledande teknologivarumärke. Xiaomi är en stor aktör inom flera branscher, men smartphones är en av dess viktigaste affärsgrenar. 
Mobiltefonen kostar 8490 kronor och det gäller för varianten med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?