Infinix Zero Ultra

Infinix Zero Ultra är en budgetmobil i övre mellansegmentet med ett verkligen premium utseende och konstruktion. Den ser ut och känns som en flaggskeppsmobil men utan att vara en. 
Det existerar betydligt fler mobilmärken än vad de flesta i Sverige känner till och många av dem säljs inte här. Infinix är ett av dessa märken. 
Den har ett hål i toppen av displayen för selfie kameran och minimala ramar runt om displayen. Den har en böjd display som skapar den där vattenfallseffekten på långsidorna,
Man får en fingeravtrycksläsare under displayen och Face Unlock. Båda fungerar bra och verkar vara snabba och exakta.
På höger långsida sitter Powerknappen samt volymreglaget. De är fasta och klickiga och lätta att nå eftersom de är placerade nära mitten på kanten.
Baksidan täcker en texturerad plastbaksida med ett mönster som ser ut som vita sandvågor som flödar längs baksidan. Plasten är av en relativt hög kvalitet och bakstycket böjer sig elegant åt sidorna.
Den här telefonen ger dig en anständig valuta för pengarna, gör många saker ganska bra och till ett rimligt pris.

Infinix Zero Ultra 5G har en stor AMOLED display på 6,8 tum som arbetar smidigt på grund av en bilduppdaterings frekvens på 120Hz. Displayen har 1080×2400 pixlar och en pixeltäthet på 387 PPI (pixlar per tum).
Displayen producera riktigt djupa svärta och levande färger. Animationer, scrollning och allmän navigering i menyerna sker mycket smidigt. Det finns också ett alternativ att sänka bilduppdaterings frekvensen till 60Hz för att spara lite batteri.
Mobiltefonen är utrustad med en  åttakärnig MediaTek Dimensity 920 processor på 2,5 GHz. Det är en duglig processor utvecklad för att sitta i budgetmobiler i övre mellansegmentet som kan hantera alla dagliga funktioner med lätthet.
Den kan köra de flesta grafikintensiva spel som Call Of Duty Mobile Lost Light Apex Legends Mobile  och Badlanders  men för mer krävande spel som Diablo: Immortal , Fortnite och Genshin Impact  blir upplevelsen inte lika bra. 
Denna smartphone finns för ovanlighetens skull endast i en version och den versionen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. Det finns plats för ett minneskort så minneskapaciteten är möjlig att utöka i efterhand vilket kan vara en mindre fördel.
På baksidan i en rektangulär kameramodul lokaliserad i övre vänstra hörnet sitter tre kameralinser på 
200 Megapixlar, 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och slutligen en Makrolins på 2 Megapixlar. Den främre kameralinsen är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins).
Kamerorna har pixel PDAF, optisk bildstabilisator, autofokus samt dubbla LED blixtar.
För allmän, vardaglig fotografering blir prestandan utmärkt. Bilder tagna med kamerorna ger godkänd kvalitet och de duger för att laddas upp på sociala medier men är samtidigt inte på proffsnivå.
Batteriet är på 4500 mAh och har stöd för snabbladdning på otroliga 180W. Mobiltefonens batteri klarar av att laddas från noll till hundra procent på bara 12 minuter.
Denna smartphone saknar trådlös laddning och har inte heller någon IP-Certifiering vilket båda är funktioner man förväntar sig att se hos budgetmobiler i övre mellansegmentet.
Nu är den här mobiltelefonen, likt så många andra inte möjlig att köpa här i Sverige men det är förstås alltid möjligt att importera den. Då behöver man dock vara medveten om att man i slutändan betalar mer på grund av att svenska momsen, tullavgifter och postens avgifter tillkommer på priset. 
Infinix Zero Ultra kostar någonstans runt 520 dollar.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?