Motorola G82 5G

Motorola Moto G82 5G är en budgetmobil i mellansegmentet som lanserades i Juni 2022 samtidigt som Motorola Moto G62 vilket är ett budget alternativ som erbjuder en svagare processor, tjockare chassi och en LCD display i stället för en AMOLED display.
Displayen är som vanligt för dagens moderna smartphones stor och det finns ett punch hål i displayens överkant för selfiekameran. Ramarna runt displayen är relativt tunna. Som en jämförelse betydligt tunnare än de brukar vara hos lågbudget mobiler vilket ju är telefoner som ligger i en lägre kategori.
Baksidan har en sorts mönstrad finish och är konstruerad av plast. Bakstycket är glänsande och reflekterande och är lite av en fingeravtrycksmagnet.
Ingenting med Motorola Moto G82 sticker ut när det gäller designen utan den här mobiltelefonen har en mycket standardiserad design. Den har ett mycket liknande utseende som resten av G-Serien med sitt chassi konstruerat av plast, snyggt rundade kanter och en kompakt bakre kameramodul innehållande tre kameralinser.
Motorola Moto G82 har en sidomonterad fingeravtrycksläsare som bara är en aning långsammare än de som sitter i dyra flaggskepps mobiler. Den har ett hörlursuttag och stereohögtalare. Den ena ovanför displayen och den andra på standardplatsen längs mobiltelefonens nedre kant.
Moto G82 5G har en IP-52 Certifiering vilket skyddar mobiltefonen mot lättare vattenstänk och damm. Men när det gäller skydd mot vätskor så bör den inte sänkas ner i vatten.
Denna smartphones stereo högtalare ger ett bättre ljud när man använder den som en multimedia enhet.

Displayen är en AMOLED display på 6,6 tum med 1080×2400 pixlar och har bildförhållandet 20:9 med en pixeltäthet på 402 PPI (pixlar per tum).
AMOLED displayen ser riktigt imponerande ut, med fin djupa svärta och fantastiska färger som gör den perfekt för att titta på YouTube, spela mobilspel eller surfa på webben.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 695 5G processor på 2, 2 GHz.
Grund varianten har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men det finns också en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB samt ett internminne på 128 GB. Den här mobiltelefonen har plats för ett minneskort så minneskapaciteten är möjlig att utöka i efterhand.
Sammantaget bör kraften man får ut ur processon hos denna smartphone vara tillräcklig för de allra flesta appar som för närvarande finns tillgängliga. Prestandareserverna är dock begränsade, vilket man snabbt kommer att märka vid till exempel multitasking.
Selfie kameran i fronten är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en Makrolins på 2 Megapixlar.
Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator och LED blixt men saknar autofokus och optisk zoom.
Färgerna är levande, samtidigt som de håller sig på rätt sida av realism. Bilderna ser skarpa och lagom detaljerade ut.
Men vill man ha högsta kamerakvalitet bör man istället spendera mer pengar och köpa en flaggskepps mobil istället.
Batteriet på 5000 mAh batteri är extremt kapabelt och gör att man i allmänhet får nästan två dagars användning av telefonen innan man behöver ladda den. Batteriet har stöd för snabbladdning på 30W. Det är ingen super snabb laddning och många konkurrenters smartphones har betydligt mer kraftfull snabbladdning men det hjälper trots allt till för att förkorta laddningstiden.
Motorola Moto G82 5G hamnar i mellansegmentet med ett rekommenderat pris på 3500 kronor. Samtidigt finns det många andra spännande smartphones som erbjuder mer till ungefär samma kostnad. Ett exempel är OnePlus Nord 2 och Xiaomi 11T vilka båda två har flaggskepps processorer under huven.
Motorola var för flera år sedan kungen av budget men nu för tiden får tillverkaren mycket större konkurrens från märken som Realme, Xiaomi och OnePlus.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?