Motorola Moto G54

Motorola (Lenovo) har fortfarande det övergripande uppdraget att erbjuda kunder den bästa möjliga mobilupplevelsen för så lite pengar som möjligt och när det gäller Motorola Moto G54 tycker jag att det verkligen har uppnåtts.
Mobilen har en stor display med ett punch hål i mitten av displayens överkant.
Med undantag för botten är ramarna runt displayen ganska tunna vilket resulterar i ett solidt budget utseende.
Detta är en rätt stor och tunn mobiltelefon med lätt avrundade kanter och baksida av plast.
På baksidan sticker inte kameramodulens utbuktning ut särskilt mycket från chassit utan den höjer sig knappt över den släta, plata ytan.
Fingeravtrycksläsaren är integrerad i Powerknappen och när man använder den låses displayen upp snabbt och effektivt nästan varje gång.
Mobiltelefonen har en Type-C-port för laddning och ett hörlursuttag vilket har blivit en sällsynthet bland flaggskepps mobilerna och mobiltelefoner i övre delen men som fortfarande är vanligt hos budgetmobiler i övre som den här.
Den kommer med en IP-52 Certifiering vilket betyder att den kan överleva oavsiktligt vattenstänk.
Motorola Moto G54 finns i färgerna Midnight blue, Indigo blue, Glacier blue och Mint green.

LCD displayen på 6,5 tum hos Motorola Moto G54 samt har en upplösning på 1080×2400 pixlar vilket resulterar i en pixeltäthet på 405 PPI (pixlar per tum).
Displayen har en bilduppdaterings frekvens på 
120Hz och det leder till en bekväm smidig drift. I standardinställningen växlar mobilen automatiskt mellan 60 och 120 Hz beroende på displayens innehåll.
Denna smartphone har en åttakärnig Mediatek Dimensity 7040 processor vilken levererar prestanda i ungefär samma klass som Samsungs Galaxy A54 som kostar drygt dubbelt så mycket.
Processorn klarar av att driva tekniskt krävande mobilspel som New State Lost LightArena Breakout   och Call Of Duty Mobile utan några större problem. Allt flyter på väl. Nu kanske du inte är en person som brukar spela mobilspel men mobilspelande är en av de mest krävande arbetsuppgifter en mobiltelefon kan utsättas för. Om en mobil går att spela mobilspel på betyder det att den är tillräckligt kraftfull för att även klara av andra arbetsuppgifter.
Denna smartphone existerar i två olika varianter med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB och ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.
Trots att telefonen har gott om internminne är minnesmängden möjlig att utöka ytterligare genom att montera in ett minneskort (microSDXC).
Den körs på ett rent operativsystem kallat Android 13 och kommer garanterat att få den senaste uppdateringen Android 14. Den kommer också att få tre års support för säkerhetsprogramvara.
På baksidan sitter endast två kameralinser vilket är ganska ovanligt i dag. De flesta mobiltelefoner har fler kameralinser än så på baksidan men det är förstås inte antalet linser som är viktigt utan det är kvaliteten som räknas.
Kameralinserna är på 50 Megapixlar (vidvinkel lins) och 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och de har PDAF, optisk bildstabilisering, autofokus och LED blixt.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins).
Under bra ljusförhållanden fångar kameralinserna objekten med en ganska bra skärpa och kontrast, även om färgerna ibland kan se lite bleka ut. Överraskande nog kan kameralinserna också ta hyfsat fina bilder under dåliga ljusförhållanden, med många detaljer som förblir synliga även med bara en liten mängd ljus. Kamera kvaliteten är okej men ligger långt ifrån den kamera kvalitet man får ut från en toppmobil.
Batteriet är på 5000 mAh med stöd för laddning på 15W. Batteriet laddas inte direkt snabbt vilket är en av den här mobilens få nackdelar.
Den här mobiltelefonens bättre variant kostar normalt 2890 kronor och det är ett bra pris med tanke på vad man får för pengarna.
Motorola Moto G54 5G kommer inte att konkurrera med världens flaggskepp, men det samma gäller inte för mobiler inim samma mobiltelefon kategori. Nämligen budgetmobiler i mellansegmentet. Det här är ett utmärkt val för oss som letar efter prisvärda smartphones.
Du beställer väll inte en ny smartphone på impuls? Läser du recensioner och jämför olika mobilers specifikationer, funktioner, konstruktion och pris innan du gör din beställning?
Ofta kan det faktiskt vara en stor skillnad mellan olika mobiler inom samma prisklass när det gäller de specifikationer man får. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?