Poco X6 Pro

Xiaomi Poco X6 Pro är en utmärkt flaggskepps dödare som är tillräckligt bra för de flesta användare.
Mobiltelefonen är ganska tunn med en tjocklek på 8,3 mm med en högkvalitativ display med minimala ramar runt om displayen.
Den stora displayen innehåller också ett centralt placerat punch hål som rymmer selfiekameran.
Bakpanelen är konstruerad av härdad plast och den har kanter av metall.
Mobilen har en plan baksida med lätt böj över kanter och kanterna är rundade vilket bidrar till ett bekvämt och ergonomiskt grepp.
Ungefär som sin föregångare har Poco X6 Pro en gigantisk rektangulär kameramodul som går över nästan hela telefonens bredd.
Volymknappen och Powerknappen är placerade på telefonens högra långsida medan den vänstra långsidan förblir tom. USB-C-laddningsporten och SIM-facket  sitter i underkanten medan de dubbla högtalargallren är placerade på både toppen och botten.
Poco X6 Pro har stereo högtalare med Hi-Res och Hi-Res trådlöst 24 bitars ljud på 192kHz men saknar hörlursuttag.
Dessutom har telefonen en IP-54 Certifiering vilket indikerar dess förmåga att motstå lätt duggregn och enstaka vattenstänk.
Poco X6 Pro finns i tre olika färger och dessa färger är Spectre Black, Racing Grey och Poco Yellow (vegansk läderfinish).

Displayen är en AMOLED display på 6,67 tum med 1220×2712 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på 446 PPI (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 20:9 och skyddas av Gorilla Glas 5.
Displayen är tillräckligt ljusstark, erbjuder kompetent kontrast och mättnad vilket ger en trevlig tittarupplevelse.
Den känns väldigt smidig och lyhörd. Så gör också fingeravtrycksläsare som är placerade under displayens yta.
Poco X6 Pros övergripande prestanda är mycket imponerande. Den drivs av en åttakärnig baserade MediaTek Dimensity 8300 Ultra processor.  Mobiltelefonen kan köra både dagliga aktiviteter såväl som timmar av omfattande mobilspelande med lätthet.
Denna flaggskepps dödare är ganska snabb för normal daglig användning och man märker ingen fördröjning när man använde den. Prestandan som processorn erbjuder kan jämföras med Qualcomms Snapdragon 8 Plus Gen 1 flaggskepps processor så man får garanterat en kraftfull prestanda och en smidig spelupplevelse. Mobilen klarar med lätthet av att driva tekniskt krävande mobilspel som Lost LightNew StateFarlight 84 och Call Of Duty Mobile
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB men som många tyvärr inte verkar ha fattat finns det väldigt ofta olika varianter av samma smartphone.
I det här fallet existerar det två andra varianter med ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB och ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 512 GB.
Det finns ingen plats för ett minneskort så minnesmängden är inte möjlig att utöka i efterhand.
Lite dyrare smartphones kommer alltid med mer inbyggt minne så därför behöver man knappast möjligheten att få mer minnesmängd.
Poco X6 Pro har Xiaomis nya HyperOS skinn baserat på operativsystemet Android 14. Den här mobiltelefonen har med andra ord inte en helt ren version av operativsystemet vilket vore att föredra på grund av ett par anledningar.
På baksidan sitter tre kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 Megapixlar.
Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisering samt LED blixt.
Selfie kameran i fronten är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins).
Bilder tagna med telefonens huvudkamera verkar ganska anständig och bilderna som tas med den andra kameralinsen kameran verkade också tillräckligt bra.
Denna smartphone har ett batteri på 5000 mAh som enkelt kan klara av en hel dag på en laddning. Batteriet har även stöd för 67W  Turbo Charging som kan ladda batteriet från helt tomt till helt fullt inom en dryg halvtimme.
En Poco X6 Pro kostar runt 4900 kronor och det är billigt med tanke på den prestanda man får för pengarna. Att man får en mobiltelefon som ligger på nästan samma nivå som en dubbelt så dyr flaggskepps mobil  är vad som gör att den här mobiltelefonen blir en så kallad flaggskepps dödare.
Men för att veta att detta är den typen av smartphone krävs att man är påläst och kunnig samtidigt som man har förståelse för att man bör undvika impulsköp.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?