TECNO SPARK 20 Pro Plus

Tecno Spark 20 Pro Plus är en mycket snyggt designad mobiltelefon och det är en budgetmobil i övre mellansegmentet som få i Sverige har hört talas om.
Långt ifrån alla mobilmärken lanseras här och det medför att den som inte är väldigt intresserad av mobiltelefoner inte får reda på vilka mobiltelefoner som finns ute i världen.
Displayen är ovanligt stor med tunna, liksidig ramar runt om och med ett punch hål i mitten av displayens överkant för selfie kameran.
Under displayens yta sitter en optisk fingeravtrycksläsare som låser upp telefonen snabbt och effektivt varje gång man använder den.
Displayens långsidor är lätt böjda över kanterna och det är en typ av design som var populär bland flaggskepps mobilerna för några år sedan men som numera har försvunnit mer och mer.
Kanterna runt mobiltelefonen är konstruerade av plast.
Tecno Spark 20 Pro Plus har en  premium vegansk läderbaksida, den känns smidig vid beröring, med bara ett enkelt mönster över den cirkulära kameramodulen. Kameramodulen i synnerhet ser väldigt bra ut, den rundade ö-ringen lyfter upp kamerorna och den guldfärgade metalliska och borstade ramen run kameramodulen gör att det ser mycket elegant ut.
Mobilen är anmärkningsvärt lätt och tunn med en tjocklek på endast 7,55 mm och en vikt på 190 gram.
Ljudentusiaster kommer att uppskatta stereo högtalarna placerade på toppen och botten av mobiltelefonen. Dessa högtalare levererar höga volymnivåer utan distorsion, vilket säkerställer en uppslukande ljudupplevelse. Med inkluderandet av DTS-ljudteknik förbättras ljudutgången ytterligare. Den här 24 bitars ljud på 192kHz och kommer med Hi-Res trådlöst ljud.
Denna smartphone har en IP-53 Certifiering så den klarar av lättare regnstänk men överlever inte ett tapp i poolen.

Displayen är en böjd AMOLED display på 6, 78 tum på 1080×2436 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 393 PPI (pixlar per tum).
Bilduppdaterings frekvensen ligger på 120 GHz. 
Visuellt är det en riktigt bra didplay, färgerna är mycket levande och ljusa. Betraktningsvinkeln är också mycket bra. 
På grund av att detta är en AMOLED display kan man förvänta sig en exceptionell nivå av kontrast, mättnad och svärta.
Det är en utmärkt display för sitt pris.
Eftersom displayen har en adaptiv bilduppdaterings frekvens på 120 GHz  kommer den naturligtvis att justera inställningen för att skapa en silkeslen upplevelse.
TECNO SPARK 20 Pro Plus är utrustad med en åttakärnig MediaTeks Helio G99 Ultimate processor.
När man dyker in i de senaste mobilspelen upplever man som spelare en lyhörd och smidig användarupplevelse. De flesta AAA mobilspelen fungerar bra även om det här inte är en flaggskepps processor. Nu kanske du inte är en person som brukar spela mobilspel men mobilspelande är en av de mest krävande arbetsuppgifter en mobiltelefon kan utsättas för. Om en mobil går att spela mobilspel på betyder det att den är tillräckligt kraftfull för att även klara av andra arbetsuppgifter.
Ovanligt nog finns det endast en variant av den här mobiltelefonen med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB och den har plats för ett minneskort (microSDXC) så minnesmängden är möjlig att utöka i efterhand om man skulle vilja det.
På baksidan sitter två kameralinser på 108 Megapixlar (vidvinkel lins) samt en djupsensor på 0,08 Megapixlar.
Kamerorna har PDAF och fyra LED blixtar. Det verkar som att det saknas exempelvis optisk bildstabilisering och autofokus vilket i så fall är en nackdel.
Selfie kameran är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins med dubbel LED blixt.
På dagtid kan kameralinserna ta fina bilder, skärpan är bra och färgerna är korrekta. Sammantaget visar den rätt mängd exponering, kontrast och skärpa utan att vara för överdriven med mättnad.
Alla dessa funktioner drivs av ett massivt 5000 mAh batteri som stöds av laddning på 33W.

En Tecno Spark 20 Pro Plus kostnad är i dagsläget okänt men den bör med tanke på design och prestanda inte bli direkt billig. 
Den här mobiltelefonen säljs inte officiellt i Sverige och om du absolut vill ha en och därför beställer den från en utländsk nätbutik är det vissa detaljer som du behöver vara medveten om. I säljarens pris ingår inte den svenska momsen vilket är något man alltså måste betala när man beställer dyrare produkter från utlandet. Dessutom tillkommer frakt, import avgifter samt eventuella tull avgifter så mobilens slutpris ökar radikalt.
Du beställer väll inte en ny smartphone på impuls? Läser du recensioner och jämför olika mobilers specifikationer, funktioner, konstruktion och pris innan du gör din beställning?
Ofta kan det faktiskt vara en stor skillnad mellan olika mobiler inom samma prisklass när det gäller de specifikationer man får. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?