OnePlus 12R

OnePlus 12R har precis lanserats här i Sverige  och det är inte ett ögonblick för tidigt.
Denna smartphone är billigare än sitt flaggskeppssyskon men har fortfarande nära på lika mycket att erbjuda.
Designmässigt liknar OnePlus 12R den kraftfullare och dyrare OnePlus 12.
Den ovanligt stora displayen har tunna ramar runt om, ett punch hål i mitten av displayens överkant samt en display som böjer sig ner över mobilens långsidor.
Flaggskeppsvibbarna går igenom till den övergripande konstruktionen. Denna flaggskepps mobil erbjuder en robust aluminiumram i en prisklass där kompositplast är ganska vanligt. Bakpanelen är av glas och frontpanelen är Gorilla Glass Victus 2.
Man får den välbekanta stora cirkulära kameramodulen som är placerad uppe till vänster på baksidan.
På den högra långsidan på mobiltelefonen sitter  volym och Powerknappen. En högtalare, USB Type-C-porten, en mikrofon och en SIM kortplats finns på undersidan medan toppen rymmer en andra mikrofon, högtalare och en IR-blaster.
OnePlus har även monterat in ett par bra högtalare i mobiltelefonen. Du får bra röstseparation, anständig bas, Dolby Atmos stöd och ljudet blir också väldigt högt och tydligt.
OnePlus 12R har en IP-64 Certifiering  vilket innebär att den är dammtålig och tål vattenstänk från alla håll men inte klarar av att tappas i vattnet. 

Den har en AMOLED display på 6,78 tum med 1264×2780 pixlar vilket leder till en pixeltäthet på 450 PPI (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glas Victus 2.
Displayen har fina färger samt ser väldigt ljus och levande ut så den ger en fantastisk upplevelse när man till exempel spelar mobilspel och tittar på livfulla YouTube videor.
Att displayen är så pass stor och av hög kvalitet medför att den här mobiltelefonen blir en fantastisk multimedia mobil väl värd att använda för att spela mobilspel, titta på Youtube videor och att titta på streamade filmer. 
OnePlus 12R körs på den något äldre åtttakärniga Snapdragon 8 Gen 2 processorn istället för den helt nya åttakärniga Snapdragon 8 Gen 3 processorn. Detta som ett uppenbart sätt att få ner priset på mobilen.
Under allmänt användande känns mobilen extremt snabb. Även när man spelar krävande mobilspel som New State Arena BreakoutLost Light och Division Resurgence som alla flyter på väldigt smidigt med maximala grafikinställningar.
Denna flaggskepps mobil existerar i två varianter med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB och ett RAM minne på 16 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. 
Minnesmängden är möjlig att utöka ytterligare i efterhand eftersom det finns plats för ett minneskort.
På baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, Laser autofokus, optisk bildstabilisering och LED blixt.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins).
Kameralinserna kan ta snygga bilder under en mängd olika ljus förhållanden. Kvaliteten hamnar inte långt från de allra bästa flaggskepps mobilernas kvalitet.
OnePlus 12R levereras med företagets version av operativsystemetet Android 14 kallat OxygenOS 14.
Mobiltelefonen har ett imponerande batteri på 5500 mAh. Den är faktiskt större än den som finns i OnePlus 12, som presterar utmärkt men det större batteriet fungerade faktiskt inte riktigt lika bra som sitt dyrare syskon. Troligen på grund av skillnaderna i energieffektivitet mellan processorerna. Trots detta är batteritiden fortfarande mycket bättre än genomsnittet.
Den här mobiltelefonen saknar några funktioner som man kan hitta hos dess konkurrenter.  Som trådlös laddning och en kraftigare vattenresistens klassificering, men den erbjuder tillräckligt med prestanda och funktionalitet för att vara ett legitimt alternativ till Google Pixel 8, Apple iPhone 15 och Samsung Galaxy S24.
Den bästa varianten av denna toppmobil kostar 8690 kronor och som en jämförelse kostar OnePlus 12 istället 13 490 kronor. För det priset får man varianten med ett RAM minne på 16 GB och ett internminne på 512 GB.
Naturligtvis är den telefonen på de flesta områden bättre än OnePlus 12R men skillnaden är inte direkt stor.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?