Battle Royale mobilspel

Battle Royale spel tog steget från obskyrt till otroligt populärt spelfenomen på mindre än två år. PlayerUnknown's Battlegrounds massiva popularitet gjorde genren till ett fenomen när det lanserades 2017.
Nu bara fyra år senare har Battle Royale genren gått från nisch till den kanske mest spelade genren bland mobilspelen och är också populärt till konsol och PC. 
PUBG Mobile är ett av de två största titlarna bland battle royale spel till mobilen och Fortnite är fortfarande det andra stora spelet men det finns så otroligt många fler spel inom denna genre.
Det existerar som sagt en mängd mer eller mindre kända mobilspel inom Battle Royale bortsett från Fortnite och PUBG. Några titlar är Garena Free Fire , Knives Out, Frostfall, Cyber HunterBlood Strike Farlight 84  och New State. Man kan inte riktigt räkna in Call Of Duty Mobile, Arenan Breakout eller Lost Light i denna typ av mobilspel på grund av att det saknar en del av de upplägg som krävs för att räknas som ett renodlat battle royale spel. 
För konsoler och PC finns Fortnite, PUBG, Rouge Company och Apex Legends för att ge några exempel.

Okänt för många människor är att den här sortens spel började med H1Z1 som släpptes som ett free to play PC spel på Steam i januari 2015.
Battle royale spel kombinerar överlevnad, utforskning och letande efter vapen och utrustning med med ett så kallat "last man standing" moment. I ett typiskt battle royale spel startar ett stort antal spelare på samma bana helt utan vapen och utrustning, för att sedan söka efter vapen och skyddsutrustning som ska hjälpa spelaren att eliminera alla andra motståndare. Ofta krymps spelplanen ju längre spelet fortgår. Vinnaren av omgången är den som är ensam överlevare. Samtliga battle royale spel spelas online med allt från ett dussin till hundratals spelare som kämpar mot varandra.
När du spelar ett spel som PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) eller Fortnite finns klara fördelar med att smyga runt banan och hålla en låg profil. Detta för att bli en av de sista överlevande spelarna som finns kvar vilket garanterar en spännande showdown precis innan matchen är över. Att strida mot motståndarna för tidigt kan lätt leda till en snabb död så en taktiska spelare vill förflytta sig snabbt och tyst över banan tills man når slutstriden. Där allt skjutande koncentreras. Långt ifrån alla spelare eller team kan överleva tillräckligt länge för att nå dit så man får inte alltid uppleva de mest intensiva striderna när man spelar ett battle royale spel.
Den som trodde att den här genren har nått sin peak behöver tänka om. Många är fortfarande intresserade av att strida mot andra spelare. Vi kommer att se en utveckling och förnyelse från nya, kommande mobilspel inom den här genren. 
Sedan har vi också Call of Duty Warzone Mobile  som precis när det här blogginlägget publiceras har lanserats. Framtiden ser med andra ord intressant och spännande ut för oss hardcore gamers som njuter av att spela battle royale spel tillsammans.
Jag personligen spelar för tillfället mycket New State och Disorder vilka båda två är battle royale spel. Men jag spelar även looter shooter mobilspel som Arena BreakoutLost Light och  Badlanders.
Om du är en person som inte brukar spela mobilspel men gärna vill börja spela bör du se till att åtminstone ha en mobiltelefon i mellansegmentet. Att spela tekniskt krävande AAA mobilspel på en lågbudget mobil eller budgetmobil är i vissa fall inte möjligt och i andra fall går det men det blir inte den allra bästa upplevelsen. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.