Motorola Edge 50 Pro

Motorolas Edge serie av smartphones är något speciellt. De är några av de lättaste och mest funktionsspäckade mobiltelefonerna i mellansegmentet och mobiltelefonerna i övre mellansegmentet som finns på marknaden.
För att fortsätta denna trend har mobiltillverkaren introducerat en ny smartphone i sortimentet i form av Motorola Edge 50 Pro.
Displayen är stor med tunna ramar runt om och ett punch hål i mitten av displayens överkant.
Den är utrustad med en fingeravtrycksläsare under displayens yta som kan låsa upp enheten i en handvändning.
Denna smartphone har en böjd display design med vegansk läderbaksida vilket hjälper till att ge den ett elegant utseende.
Den rektangulära bakre kameramodulen lokaliserad i övre vänstra hörnet rymmer tre kameralinser och en LED blixt och modulen sticker nätt och jämnt ut från chassit och ger en sömlös finish trots dess lätt avrundade kanter.
Mobiltelefonen känns robust, med sina kanter av aluminium med en lätt matt finish vilket ger ett stabilt grepp när man håller i telefonen. Motorola Edge 50 Pro har Powerknappen och volymknapparna på sin högra långsida. Längst ner finns USB C porten, flankerad av en SIM-kortplats, mikrofon och högtalare. Upptill sitter den sekundära mikrofonen med Dolby Atmos ljud.
Denna smartphone har stereo högtalare men saknar hörlursuttag vilket är ganska vanligt hos både budgetmobiler i övre mellansegmentet och flaggskepps mobiler. Det är idag mer vanligt att de billigare mobiltelefon kategorierna har hörlursuttag.
Mobilen har en IP-68 Certifiering vilket innebär att den klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Motorola Edge 50 Pro finns i tre färgvarianter. Luxe Lavender, Black Beauty och en specialutgåva Moon Light Pearl.

På framsidan har Motorola Edge 50 Pro en AMOLED display på 6,7 tum med en bilduppdaterings frekvens på144Hz och har bildförhållandet 20:9.
Displayen har 1220×2712 pixlar vilket medför att pixeltätheten landar på 446 PPI (pixlar per tum). Detta är med andra ord en väldigt skarp display av hög kvalitet. Att ha koll på pixeltätheten är ett utmärkt sätt att veta om en mobiltelefon har en tillräckligt skarp display utan att behöva hålla i den och titta på displayen.
Färgerna ser riktigt kraftfulla och ljusa ut med djup svärta.
Displayen har utmärkta betraktningsvinklar, och man får en display som lämnar väldigt lite utrymme för klagomål.
Motorola Edge 50 Pro drivs av den senaste åttakärniga Snapdragon 7 Gen 3 processorn vilket är en processor som sitter i budgetmobiler i övre mellansegmentet .
Multi tasking och mobilspelande sker sömlöst för det mesta. Skulle man spela grafiskt krävande spel som Arena Breakout Lost Light eller New State  fungerar det felfritt.
Den här mobiltelefonen existerar i två olika varianter med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB och ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.
Det finns ingen plats för ett minneskort så minnesmängden är inte möjlig att utöka i efterhand så tänk noga efter före beställning vilken version som passar duger för just dig.
Operativsystemet är Android 14 och det är en hyfsat ren version vilket är en stor fördel bland annat på grund av att man därmed enklare kan få uppdateringar.
Motorola har utlovat tre år av Android versionsuppgraderingar och fyra år av säkerhetsuppdateringar.
På baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 10 Megapixlar (telefoto lins) samt en kameralins på 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF, laser autofokus, optisk bildstabilisering, 
3×optisk zoom och LED blixt.
Selfie kameran i fronten är på 50 Megapixlar (vidvinkel lins).
Dessa är en kapabel uppsättning kameralinser som tar bilder med imponerande detaljer och skärpa i väl upplysta miljöer. Mobiltelefonens kameror imponerar definitivt med sina skarpa bilder i både dagsljus och svagt ljus. Detaljhållningen är stabil, särskilt i svagt ljus.
Motorola Edge 50 Pro är utrustad med ett blygsamt 4500 mAh batteri, som är något lägre i kapacitet jämfört med sina konkurrenter. Batteriet har snabbladdning på 125W som ger hundra procent laddning på arton minuter och trådlös laddning på 50W.
Motorola Edge 50 Pro kostar enligt uppgift runt 360 Euro vilket motsvarar ungefär 4120 kronor exklusive moms vilket innebär att den om den släpps i Sverige skulle kosta någonstans omkring 5150 kronor.
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.
Se till att vara en medveten mobilköpare  och undvik att välja mobiltelefon på impuls.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.