Samsung Galaxy A35 5G

Samsung Galaxy A35 5G som lanseras den 18 April känns som ett lovande alternativ för de som söker en mobiltelefon med en stor display och ett stort batteri till ett mer överkomligt pris.
Displayen är stor med relativt tunna ramar runt om dock ej lika tunna som de är på dyrare smartphones.
I mitten av displayens överkant sitter en flärp innehållande selfie kameran.
Den har en optisk fingeravtrycksläsare under displayens yta och det är dessvärre inte en av de snabbaste. Det tar mobiltelefonen en sekund/sekund och en halv att låsa upp när man väl placerar fingret på displayen.
För första gången hos Samsungs billigare mobiler i Galaxy A serien har Samsung inkluderat ett bakstycke i glas istället för en plast. Detta ger definitivt en mer premiumkänsla.
Kanterna på telefonen förblir däremot av plast men det får inte Samsung Galaxy A35 att se billig ut.
Två färgalternativ finns tillgängliga med Samsung Galaxy A35 5G. Awesome Navy och Awesome Lilac där den senare har ett glas som skimrar i en regnbågseffekt när ljuset träffar baksidan i precis rätt vinkel.
Telefonen har stereo högtalare men saknar hörlursuttag.
Denna budgetmobil i mellansegmentet har en IP-67 Certifiering vilket innebär att den klarar av att vara på 1 meter djupt vatten i upp till 30 minuter vilket är en fördel för det skadar naturligtvis inte att ha lite extra skydd.

Displayen är en AMOLED display på 6,6 tum med 1080×2340 pixlar och en pixeltäthet på 390 PPI (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 19:5 och skyddas av Gorilla Glas Victus Plus.
Displayen har också en uppdateringsfrekvens på 120Hz för smidigare scrollning vilket är en funktion som en gång ansågs vara premium men som nu blir tillgänglig på billigare mobiltelefoner.
Processorn är en åttakärnig Exynos 1380 processor på 2,4 GHz vilket är en typ av processor som är tänkt att sitta i budgetmobiler i övre mellansegmentet. Den har med andra ord gott om kraft samtidigt som den är effektiv. Att spela tekniskt krävande mobilspel som New State Lost Light Arena Breakout  och Call Of Duty Mobile går alldeles utmärkt.
Basmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB men det existerar även andra varianter av samma mobil och dessa har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB, ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB samt en värsting variant med ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB. 
Mobiltelefonen har alltså gott om plats och dessutom finns möjligheten att utöka minnesmängden ytterligare genom att montera in ett minneskort.
På baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 5 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisering och LED blixt.
Selfie kameran är på 13 Megapixlar (vidvinkel lins).
Bilder blir i de flesta ganska fina med bra detaljrikedom och kontrast men utan att ligga på flaggskepps nivå vilket man ju inte kan förvänta sig att få från en mobiltelefon i den här mobiltelefon kategorin.
Mobilen har ett 5000 mAh batteri och det är en vanlig batteristorlek när det gäller moderna mobiltelefoner. Batteritiden är två dagar eller mer för den lättare användaren.
Den stora fördelen är att Samsung Galaxy A35 5G kommer med nästan allt man vill ha till det här priset. Det inkluderar en vacker display och två högtalare som låter snyggt, en tillräckligt kapabel processor och ett robust chassi. För att inte tala om att kamerakvaliteten är bland det bästa man kan få i den här prisklassen.
En Samsung Galaxy A35 5G kostar 4490 kronor och det priset gäller varianten med ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB och det är alltså instegs modellen.
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?