Redmi Turbo 3

Xiaomi har nu lanserat Redmi Turbo 3 i Kina och den ryktas att lanseras globalt i Maj 2024 som Poco F6. Det är faktiskt ganska vanligt att mobiltelefon modeller släpps under andra namn i olika delar av världen men det är naturligtvis inte allra vanligast.
Den har en stor display omgärdad av tunna ramar, med ett punch hål i mitten av displayens överkant och med en optisk fingeravtrycksläsare under.
Xiaomi Redmi Turbo 3 delar en nära design med en liknande estetik som Xiaomi Redmi Note 12 Turbo. Med en elegant design. Den har mjukt rundade hörn, platta kanter och dubbla kameraringar på baksidan. Med en tjocklek på endast 7,8 millimeter och med en vikt på 179 gram kommer den att ligga fint i vilken hand som helst.
Mobilen har ett omfattande VC kylsystem och Xiaomis egenutvecklade Ice Cooling teknik för optimal värmehantering under intensiv användning.
Den har stereo högtalare men saknar hörlursuttag samt har ett 24 bitars ljud på 192kHz med Hi-Res & Hi-Res trådlöst ljud.
Denna smartphone har en IP-64 Certifiering vilket betyder att den tål regnstänk och damm men inte mer än så.
När det gäller färger är Redmi Turbo 3 tillgänglig i färgerna Ink Crystal, Green Blade och Ice Titanium.


Displayen är en AMOLED display på 6,67 tum med 1220×2712 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på 446 PPI (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 20:9, en bilduppdaterings frekvens på 120Hz och skyddas av Gorilla Glas Victus.
Denna display är förstås av hög kvalitet eftersom detta är en flaggskepps mobil . Den är skarp och tydlig med gott om kontrast och detaljrikedom.
Redmi Turbo 3 är utrustad med den nya tredje generationens åttakärniga Snapdragon 8s Gen 3 processorn vilket är en flaggskepps processor som därmed har gott om kraft.
Själva mobilspels prestandan riktigt bra och den här mobiltelefonen klarar av det mesta utan problem.
Likt majoriteten av alla mobiltelefoner som släpps existerar det mer än en variant av den här telefonen där basmodellen har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. De bättre varianterna har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 512 GB, ett RAM minne på 16 GB och ett internminne på 512 GB och det finns en värsting variant med ett RAM minne på 16 GB och ett inbyggt minne på 1 TB.
Telefonen saknar föga förvånande plats för ett minneskort så minnesmängden är inte möjlig att utöka ytterligare i efterhand.
På baksidan sitter två kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins) och 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisering och LED blixt.
Selfie kameran är på 20 Megapixlar (vidvinkel lins).
Kameralinsernas färgåtergivningen är relativt naturlig men skärpan behöver förbättras.
En utmärkande funktion är dess AI baserade objektsuddare besläktad med Pixels Magic Eraser som tillåter användare att rensa upp sina bilder genom att ta bort oönskade element.
Mobilelefonen är utrustad med ett batteri med stor kapacitet på 5000mAh. Batteriet har stöd för snabbladdning på 90W och kan laddas från noll till femtio procent fullt på femton minuter och helt fullt på fyrtio minuter.
Man behöver förstå att detta inte är en flaggskepps mobil som ligger på exakt samma höga nivå som dyrare flaggskepp men den är mer kapabelt än de bästa budgetmobilerna i övre mellansegmentet . Detta betyder man kommer att få prestanda i toppklass utan att betala det höga priset.
Redmi Turbo 3 kostar från 270 dollar vilket motsvarar ungefär 3000 kronor exklusive moms och med moms skulle man landa på ett teoretiskt svenskt pris på 3750 kronor. Om Poco F6 skulle lanseras i Sverige och ha ett pris där omkring kan man lätt ande den här mobilen vara en flaggskepps dödare. 
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.