Samsung Galaxy A25

Samsung Galaxy A25 5G sitter mitt i Samsungs budgetvänliga A-serie och är en efterföljare till Samsung Galaxy A24. Detta är helt enkelt en budgetmobil i mellansegmentet.
Det finns egentligen inte så mycket att säga om designen av denna smartphone, eftersom den följer mycket av designspråket från tidigare mobiltelefoner i serien.
Den kopplar ihop kanter av plast en prick mönstrad baksida av plast som inte visar fingeravtryck.
Samsung har satsat på platta kanter på sina mobiler de senaste åren och Samsung Galaxy A25 5G passar in i den bilden.
Fingeravtrycksläsaren som fungerar bra sitter integrerad Powerknappen men den avger ett väldigt högt och irriterande klick man trycker på den.
Mobiltelefonen är som sagt helt konstruerad av plast men tyvärr är det en typ av plast som känns lite billig när man håller den i handen. Man kunde ha använt sig av en betydligt mer högkvalitativ plast men man behöver åtminstone inte oroa sig för att glaset på baksidan av mobilelefonen går sönder.
Denna smartphone har ett hörlursuttag men har ingen form av officiell damm eller vattentätning.

Samsung Galaxy A25 har en AMOLED display på 6,5 tum med 1080×2340 pixlar och har en pixeltäthet på 396 PPI (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 19.5:9 så den är lite mer långsmal än mobiltelefoners displayer var för ett flertal år sedan.
Displayen visar kraftfulla färger, är färgstark, detaljerad och ljus, vilket betyder att det är en av de bättre displayerna man kan hitta på en budgetmobil. 
Under huven på hittar man en egentillverkade åttakärnig Exynos 1280 processor som är så pass kraftfull att det är möjligt att spela mobilspel på den. Inklusive mer tekniskt krävande mobilspel som New State Arena Breakout Lost Light  och Call Of Duty Mobile .
Det rör sig knappast om den allra bästa processorn men den är duglig och positionerar sig lite efter Qualcomms Snapdragon 695 processor.
Instegs modellen har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men som så ofta annars existerar det även andra varianter.
De har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB, ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 256 GB och ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. Samtliga varianter har plats för ett minneskort så minnesmängden är möjlig att utöka ytterligare i efterhand om det skulle behövas.
Den levereras med operativsystemet Android 14 och har Samsungs skinn One UI 6.0. Mobiltillverkaren lovar fyra stora Android uppdateringar och fem år av säkerhetskorrigeringar vilket är mer än respektabelt för en mobiltelefon till det här priset.
På baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisering samt LED blixt.
Selfie kameran i fronten är på 13 Megapixlar (vidvinkel lins).
Kamerakvaliteten är god och kameralinserna kan leverera fin bilder som är tillräckligt bra för att läggas upp på sociala medier.
Batteriet på 5000 mAh kan laddas med upp till 25W men man måste köpa en lämplig laddare separat. En full laddning med en lagom kraftfull batteriladdare tar cirka 1,5 timme.
En Samsung Galaxy A25 kostar 2990 kronor och det priset gäller varianten med ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB.
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?