Rabbit R1

Rabbit R1 är en helt fristående teknik pryl som är ungefär hälften så stor som en vanlig mobiltelefon med en minimal display en roterande kamera för att ta bilder och filma och ett rullhjul/knapp som man trycker på för att navigera runt eller prata med enhetens inbyggda assistent.
Detta är en ambitiös liten kompakt enhet som innehåller en AI driven personlig assistent, som kan göra allt från att göra en musikspellista till att boka en flygresa i sista minuten.
Rabbit R1 har ett chassi av plast i en ljus orange nyans, en minimal display och rullhjul vilket ger den en nostalgisk design  Den är  bokstavligen hälften så stor som en genomsnittliga mobiltelefon. Faktum är att dess storlek och form ger ungefär samma känsla som när man använder en modern clamshell mobil.
Rabbit R1 är förvånansvärt lätt och känns mycket trevligare att hålla i handen än den ser ut på bilder. Dess knappar är klickiga och tillfredsställande.

Rabbit R1 har en 2,88 tums display för visning av information och iför att interagera med på olika sätt. Det finns i dagsläget tyvärr ingen information om antal pixlar hos displayen.
Den drivs av en åttakärnig MediaTek Helio P35 processor på 2.3GHz parat med ett RAM minne på 4 GB tillsammans med 128 GB inbyggt minne. Mängden internminne bör vara fullt tillräcklig på grund av att enheten inte använder sig av appar överhuvudtaget. 
Detta är en fristående handhållen enhet som inte behöver en smartphone för att hanteras eller för att den ska fungera.
Man interagerar inte med Rabbit R1 genom att öppna appar utan istället trycker man på en fysisk tryckknapp för att ställa en fråga eller be den utförda ett kommando. Rabbit R1 har en push-to-talk-knapp, en 360 graders roterbar kamera, en fjärrfältsmikrofon samt ett analogt scrollnings hjul.
Den har ett helt eget operativsystem kallat Rabbit OS som drivs av en blandning av stora språkmodeller, inklusive element från OpenAI:s ChatGPT.
Operativsystemet kan styra din musik, boka en taxi till dig, beställa dina matvaror på nätet, skicka dina meddelanden och mer, allt via ett enda gränssnitt. Inga appar och inloggningar krävs utan fråga bara efter vad du vill ha och låt enheten leverera.
Kameran är egentligen inte avsedd för att dokumentera dina dagar på utan är snarare avsedd att hjälpa till med visuella frågor som att ta bilder av vad som finns i ditt kylskåp för att generera receptidéer.
Den har ett 1000 mAh batteri som laddas via en USB Type-C-laddningsport.
Tillverkaren säger att enheten klarar av att användas hela dagen på en laddning. Der är värt att tänka på att laddare och adapter inte ingår i kartongen så man måste använda de man redan har.
Deddikerade AI prylar som Rabbit R1 kommer att behöva arbeta hårt för att marknadsföra att de är nödvändiga. Röststyrningsgränssnittet som helt tar bort appar är en bra utgångspunkt men det är något som vanliga mobiltelefoner redan kan och kommer att göra ännu bättre i framtiden.
En Rabbit R1 kostar bara 199 dollar motsvarande 2200 kronor exklusive moms vilket gör den relativt billig jämfört med andra AI assistent enheter på marknaden.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?