Månadens mobil (April 2024)

Google Pixel 7A är helt enkelt en av de bästa budget flaggskepps mobilerna på marknaden
Den prisvärda flaggskepps mobilen med en konkurrenskraftig prislapp och förstklassiga funktioner borde vara en stark utmanare på smartphone marknaden. Den borde vara det men är inte det på grund av att majoriteten av alla människor inte känner till det här mobilmärket överhuvudtaget.
Den här mobiltelefonen är det senaste tillskottet till Googles Pixel sortiment och erbjuder som sagt avancerade funktioner till ett plånboksvänligt pris. Den har en elegant design, kraftfull prestanda och en fantastisk kamerakvalitet vilket är anledningen till att jag har utsett den till månadens mobil. Den är helt enkelt perfekt för användare som vill ha en premium smartphone upplevelse till ett överkomligt pris.
Den har tyvärr inte super tunna ramar runt om displayen och det är ett område där Google kunde ha gjort bättre ifrån sig. 
I mitten av displayens överkant sitter ett punch hål för selfie kameran.
Det sitter en fingeravtrycksläsare under displayen och Face Unlock funktionen finns också.
Designen på Google Pixel 7A är elegant och modern med en baksida av plast och kanter av aluminium som utstrålar förstklassig kvalitet. Chassit av plast känns inte särskilt billigt och det är en rimlig detalj för kunna spara in på material kostnaden.
Den har samma kameravisir på baksidan som kanske är Pixels mest ikoniska design element. 
Mobiltelefonen har en IP-67 Certifiering vilket medför att telefonen håller damm ute och tillåter enstaka dopp ner till 1 meters djup i 30 minuter.
Mobiltelefonen finns i färgerna Charcoal, Snow, Sea eller Coral.

Den har en kompakt AMOLED display på 6,1 tum med 1080×2400 pixlar vilket innebär att pixeltätheten hamnar på 429 PPI (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 20:9 och skyddas av Gorilla Glas 3.
Displayen är skarp, kontrastrik och detaljrik så den passar utmärkt för att titta på Youtube videor, se streamade filmer och spela mobilspel även om dess storlek knappast är ultimat för sådana ändamål.
Google Pixel 7A drivs av en åttakärnig Google Tensor G2 processor som ger smidig och sömlös prestanda. Oavsett om man multitaskar, spelar mobilspel eller streamar videor kan den här mobiltelefonen hantera allt med lätthet.
Den existerar ovanligt nog endast i en enda variant med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB. Mobilen saknar plats för minneskort så den minnesmängd man får från start är den man måste klara sig med resten av telefonens livslängd.
På baksidan sitter två kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins) och 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har dubbla pixel PDAF, optisk bildstabilisering samt dubbla LED blixtar.
Selfie kameran är på  13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins).
En av de utmärkande funktionerna hos Google Pixel 7A är dess imponerande kamerakapacitet. Oavsett om man fotograferar i dagsljus eller i svagt ljus ger mobilen fantastiska bilder med levande färger och skarpa detaljer. Kameran konkurrerar med andra flaggskepp på marknaden och levererar högkvalitativa foton och videor som är i paritet med dyrare enheter. Med sina avancerade kamerafunktioner och banbrytande teknik är Google Pixel 7A ett toppval för fotoentusiaster och content creators.
Eftersom detta är en smartphone från Google som ju vi alla känner till äger operativsystemet Android får man naturligtvis en ren version av den senaste versionen av operativsystemet Android nämligen Android 14. Man kommer garanterat få snabba uppdateringar av detta system många år framöver. 
Batteriet är på 4385 mAh inuti Pixel 7A kan 
enkelt ta användaren igenom en hel dags användning på en enda laddning. Oavsett om du surfar på webben, tittar på videor eller spelar spel kan du lita på att Google Pixel 7A hänger med i din hektiska livsstil.
Denna flaggskepps mobil kostar när detta blogginlägg publiceras 3990 kronor hos Google Store och det är ett bra pris med tanke på vad man får för pengarna.
Google Pixel 7A sticker ut från likvärdigt prissatta mobilelefoner tack vare sin förstklassiga byggkvalitet, förstklassiga kamera och snabba prestanda. Den här mobiltelefonen erbjuder funktioner på flaggskeppsnivå till en bråkdel av priset vilket gör den till ett fantastiskt val för budgetmedvetna konsumenter likt mig själv.
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.