Google Pixel 8A

Google Pixel 8A ser designmässigt som förväntat mycket ut som standard Google Pixel 8. Liksom den mobiltelefonen har den en aluminiumram och ett distinkt kameravisir samtidigt som den har mer rundade hörn än sin föregångare.
Google har dock sänkt kostnaderna genom att använda plast när det gäller chassit istället för glas. Bakstycket har en matt struktur så den drar inte till sig fingeravtryck eller smuts fläckar.
Displayen har tyvärr inte direkt tunna ramar runt om vilket tydligt indikerar att det rör sig om en något billigare mobiltelefon. I mitten av displayens överkant sitter ett punch hål för selfie kameran.
Den här flaggskepps mobilen har också en fingeravtrycksläsare under displayen, samt ansiktsigenkänning för att snabbt och säkert låsa upp mobiltelefonen.
Den har stereo högtalare men saknar hörlursuttag vilket är vanligt hos toppmobiler. Vill man absolut äga en smartphone med gammaldags hörlursuttag bör man istället leta sin nästa smartphone inom kategorierna under flaggskepps mobiler. Det finns som de flesta känner till olika mobiltelefonen kategorier.  
Den har till och med IP-67 Certifiering något man inte alltid ser i den här prisklassen. Tack vare Certifieringen klarar mobilen att vara på 1 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Google Pixel 8A finns i färgerna Obsidian, Porcelain, Bay eller Aloe.

Google Pixel 8A har en AMOLED display på 6,1 tum med 1080×2400 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 430 PPI (pixlar per tum). Bildförhållandet är 20:9 så displayen är mer långsmal än på en del andra mobiltelefoner.
Displayen har en bilduppdaterings frekvens på 120 Hz upp från 90 Hz hos Google Pixel 7A.
Mobiltelefonen skyddas av Cornings Gorilla Glas 3 medan den dyrare Google Pixel 8 använder Gorilla Glass Victus istället.
Detta är en mobil med väldigt bra detaljrikedom oavsett om det är en detalj i ett mobilspel eller när man tittar på en video. Den  är kristallklar över varje tum av displayen.
Under chassit sitter en åttakärnig Google Tensor G processor som har visat sig vara en formidabel processor, och detta är samma topp processor som sitter i den dyrar Google Pixel 8. När man spelar mobilspel, tar ett foto eller bara växlar mellan appar, hanterar den här mobiltelefonen dessa arbetsbelastningar med lätthet och håller lagg nere till ett minimum.
Instegs modellen har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB men det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. Den har alltså gott om minnesmängd redan från början men det är också möjligt att utöka minnesmängden ytterligare genom att montera in ett minneskort.
Denna smartphone levereras med operativsystemet Android 14 och den kommer att uppdateras till Android 15 senare i år. Google har för avsikt att leverera sju år av operativsystemets uppdateringar och säkerhets uppdateringa. Det betyder att telefonen är garanterad stöd till 2031. Det medför att den här mobilen är den billigaste smartphone man kan köpa med en så många uppdateringar framför sig.
På baksidan sitter två kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins) och en kameralins på 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har dubbla pixel PDAF, optisk bildstabilisering samt dubbla LED blixtar.
Selfie kameran är på 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins).
Den levereras med samma generativa AI foto och videofunktioner som finns hosGoogle Pixel 8 och Google Pixel 8 Pro, inklusive Best Take, Magic Editor och Audio Magic Eraser. Circle to Search är också tillgängliga.
Bilder tagna med dessa kameror blir rika på detaljer och med balanserade kontraster.
Batteriets kapacitet är på 4492 mAh, vilket är mäktigt imponerande och ytterligare förstärker denna smartphone referenser som en av de bästa budget flaggskepps mobilerna som finns på världsmarknaden.
En Google Pixel 8A kostar från 6590 kronor vilket är ett okej pris med tanke på vad man får för pengarna man spenderar.
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Doro 8030