Nokia 3210 (2024)

Tjugofem år efter att den ursprungliga Nokia 3210 gjorde sin debut har HMD Global blåst nytt liv i denna ikoniska mobiltelefon med Nokia 3210 (2024).
Mobiltelefonen har en gammaldags knappsats och en liten display med tjocka ramar runt om.
Den behåller den klassiska candy bar formen, men har nu ett något större chassi för att rymma den uppdaterade hårdvaran. Plastkonstruktionen är robust och frammanar den robusthet som gjorde originalet till en hit.
Mobiltelefonen kommer med en kompakt design och den väger endast 88 gram och finns i tre färgalternativ som är Scuba Blue, Grunge Black och Y2K Gold.
Mobilens lilla storlek och lätta konstruktion gör den lätt att bära med sig. Designen påminner om den ursprungliga Nokia 3210 med en modern twist.
Den nya Nokia 3210 har en USB Typ C port för laddning, Bluetooth 5.0 och man får även ett hörlursuttag, FM radio och fansens favoritspel Snake.

Nokia 3210 har en 2,4 tums TFT display med 240×320 pixlar vilket är en betydande uppgradering från originalets monokroma display.
Displayen är ljus och tydlig, vilket gör det enkelt att läsa texter och navigera genom menyer.
Den här mobiltelefonen drivs av en enkärnig Unisoc T107 processor som klarar av enklare arbetsuppgifter men den är onekligen svag och långsam. Detta är en sorts processor som absolut inte alls skulle klara av att driva mer tekniskt avancerade mobilspel men nu är den här mobiltelefonen inte heller den typen av mobiltelefoner.
Telefonen har ett RAM minne på 64 GB och ett internminne på 128 MB som är möjligt att utöka med upp till 32 GB genom att montera in ett microSD kort.
Den har inte gott om plats men det behöver man knappast när man använder den här kategorin av gammaldags mobiler.
Denna mobil har en enda bakre kameralins på 2 Megapixlar och den har en LED blixt.
Kameralinsen är inte avsedd för fotografering av hög kvalitet utan är möjligtvis lämplig för att ta enkla ögonblicksbilder och profilbilder. Om man letar efter en telefon med avancerade kamerafunktioner kommer Nokia 3210 4G inte att uppfylla användarens behov.
För musikälskare inkluderar Nokia 3210 4G en MP3 spelare. Man kan ladda sina favoritlåtar till telefonen via microSD kortet vilket är en användbar funktion för en funktionstelefon. Ljudkvaliteten är anständig för vardagslyssning, och telefonen stöder även FM radio vilket ger användaren tillgång till livesändningar när man är på språng. Bristen på WiFi betyder att man inte kan streama musik men offlinelyssning går utmärkt.
Det är viktigt att notera att det inte finns något Wi Fi stöd och internetåtkomsten är begränsad till 4G anslutning.
Batteriet är på 1450 mAh och det är ovanligt nog löstagbart vilket innebär att den har fördelen av att kunna bytas ut enkelt av användaren om batteriet börjar att bli dåligt.
Batteriet ger utmärkt livslängd och räcker enkelt flera dagar på en laddning vid måttlig användning.
Nokia 3210 anses vara en av de mest betydelsefulla mobiltelefoner Nokia någonsin utvecklat och älskades av många människor som hade den som sin första mobil.
Det finns två huvudsakliga anledningar till att man kanske vill köpa en Nokia telefon idag. På grund av nostalgiska skäl eller för att man vill minska sitt beroende av smartphones.
Den billigare varianten kostar 999 kronor och det är ett helt okej pris med tanke på vad man får för pengarna.
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Doro 8030