Motorola Moto G64 5G

Motorola har ännu en budgetvänlig 5G mobiltelefon på gång nämligen Motorola Moto G64 5G.
Den har ett centrerat hål för selfie kameralinsen lokaliserad i displayens överkant.
Ramarna som omger displayen är ganska tunna men den har lite av en haka som är lite tjockare än övriga ramar runt om. Plastbaksidan har en lätt glans vilket ger utseendet av en mer premium mobil med en metall eller glaspanel. Den har två kameralinser på baksidan som är snyggt instoppad i det övre vänstra hörnet, arrangerad i en diskret elliptisk kameramodul som sticker ut endast en aning och fortfarande gör att mobiltelefonen kan ligga plant utan att vibrera alltför mycket.
Fingeravtrycksläsaren sitter integrerad i  Powerknappen och låser upp mobiltelefonen snabbt och smidigt nästan varje gång.
Motorola Moto G62 5G ser ganska bra ut för en smartphone som kostar så lite som den faktiskt gör.
Powerknappen med integrerad  fingeravtrycksläsare är placerad på höger lpngsida tillsammans med volymknapparna. SIM kortplatsen och microSD kortplatsen som accepterar kort upp till 1TB finns på vänster långsida.
Hörlursuttaget, primärmikrofonen, USB Type-C-porten och högtalargrillen finns på underkanten. Den sekundära mikrofonen finns på överkanten och har Dolby Atmos märkning.
Den har stereo högtalare och som sagt ett  hörlursuttag vilket är två välkomna funktioner som långt ifrån alla smartphones har idag.
Mobilen levereras med IP-52 Certifiering så den är damm och stänkbeständig men skyddar inte mer än så. Ett litet skydd är dock bättre än inget skydd alls så det är en positiv detalj.
Mobilen finns i de tre färgalternativen  Mintgrön, Pearl Blue och Ice Lilac

Motorola Moto G64 5G har en LCD display på 6,5 tum med 1080×2400 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på 405 PPI (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 20:9.
Displayen  är ett anständigt erbjudande för priset. Även om den inte skulle vinna några utmärkelser för färgstyrka eller djup svärta, får den jobbet gjort med tillräckligt bra betraktningsvinklar och tillräcklig ljusstyrka för de flesta situationer.
Detta kommer att vara den första mobiltelefonen som drivs av en åttakärnig MediaTek Dimensity 7025 processor som av sina tillverkare annonseras som exceptionellt strömsnål och som enligt dem kan leverera höga hastigheter överallt.
Denna processor ger en snabbare upplevelse än förväntat, hanterar de flesta dagliga appar och lätt multitasking relativt enkelt. Man kan till och med komma undan med att spela lite mindre tekniskt krävande mobilspel men förvänta dig inte toppprestanda när du spelar mer krävande titlar som Arena Breakout Lost LightNew State och Call Of Duty Mobile .
Instegs modellen har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB men det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.
Minnesmängden är möjlig att utöka ytterligare i efterhand genom att montera in ett minneskort vilket är en av flera positiva områden när det gäller den här telefonen.
Man får operativsystemet Android 14 med ett löfte om en uppdatering till Android 15 och mobiltillverkaren lovar också tre års säkerhetsuppdateringar.
På baksidan sitter två kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins) och en kameralins på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kameralinserna har PDAF, optisk bildstabilisering, autofokus samt LED blixt. 
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins).
Under bra ljusförhållanden producerar huvudkameran bilder med hyfsad detaljrikedom och färgåtergivning. Man kan få ut helt okej bilder som duger för att ladda upp på sociala medier. 
Denna budgetmobil i övre mellansegmentet har ett enormt batteri på 6000 mAh som i kombination med den effektiva processorn bör ge en hyfsat bra batteritid. Batteriet har stöd för laddning på 33W vilket innebär att batteriet kan laddas femtio procent fullt på trettiotre minuter.
Motorolas G serie av smartphones har länge varit synonymt med värdedrivna mobiltelefoner och Motorola Moto G64 5G syftar till att fortsätta den traditionen. Den positionerar sig som ett pålitligt val för dem som prioriterar vardagsfunktioner och ett långvarigt batteri framför flashiga funktioner eller avancerad kamerateknik.
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?