Månadens mobil (Maj 2024)

Nothing Phone 2A syftar till att skaka om mellanklassmarknaden genom att ta delar av flaggskepps mobilen Nothing Phone 2 men byta ut utvalda avancerade komponenter mot nedskalade delar.
Den stora displayen är inramad av tunna,  jämntjocka ramar åt alla sidor vilket får denna smartphone att se elegant och modern ut. Ett punch hål för selfie kameran sitter i mitten av displayens överkant.
Den behåller den plattkantade estetiken och halvtransparenta baksidan som Nothing telefoner är kända för.
Detta bakmaterial är plast, men mobiltillverkaren gör ett bra jobb för att få det att kännas och se ut som glas. Den har bara en dålig vana att plocka upp mycket damm, smuts och fingeravtryck. Man kommer att behöva rengöra den här mobiltelefonen ofta under dagen ifall man vill ha en ren yta.
Kanterna runt mobilen är gjord av återvunnet aluminium belagd med samma polykarbonat som används på andra ställen på telefonens chassi.
Nothing 2A placerar den vertikala kameramodulen i mitten av den övre tredjedelen av mobiltelefonens baksida, som en del av en något upphöjd pillerformad utbuktning vilket får kameralinserna att se ut som ett par ögon.
Mobiltelefonen är IP-54 Certifierad, vilket betyder att den kan hantera lite damm och stänk men man vill inte att den ska bli helt nedsänkt i vatten eftersom den då tar skada.

Nothing Phone 2A har en AMOLED display på 6,7 tum med 1080×2412 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på 394 PPI (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 20:9 och skyddas av Gorilla Glas 5. 
Denna display är av hög kvalitet och visar tjusiga färger med gott om kontrast och detaljrikedom.
Denna budgetmobil i övre mellansegmentet drivs av en åttakärnig Mediatek Dimensity 7200 Pro processor på 2,8 GHz.
Det är nog just processorn som är mest imponerande med den här mobiltelefonen. Man märker inte av lagg när man använder den här mobiltelefonen.
Mest imponerande är prestandan. Man kommer knappt märka en enda låsning när man använder den här telefonen. Detta även när man har flera appar öppna samtidigt och till och med när man spelar mobilspel som New State Arena BreakoutLost Light och Farlight 84.
Instegs modellen har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB men som så ofta tidigare existerat det andra varianter av samma smartphone.
Det finns en variant med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB och en med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. Den har ingen plats för ett minneskort så minnesmängden är inte möjlig att utöka ytterligare i efterhand.
Tyvärr verkar många människor tro att varje mobiltelefon som lanseras endast existerar i en enda variant och den fantasin leder ofta till felköp. 
På baksidan sitter två kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins) och 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisering samt LED blixt.
Den framåtriktade kameralinsen i fronten är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins).
Kameralinserna erbjuder mestadels verklighetstrogna färger och en anständig mängd detaljer. Man blir imponerad av hur de klarade sig i svagt ljus.
Låt oss inte glömma Glyph gränssnittet. Detta är LED belysningssystemet på baksidan som först introducerades på Nothing Phone 1. Det finns färre lysdioder på den här mobiltelefonen, bara tre zoner runt kamerorna men de kan tändas när aviseringar kommer in, när en timer körs för att visualisera att batteriet laddas, när man justerar volymen eller till och med när musik spelas.
Nothing Phone 2A stöds av tre års operativsystems uppdateringar och fyra års säkerhetsuppdateringar.
Mobiltillverkaren Nothing har också stoppat ett 5000 mAh batteri inuti telefonen som har stöd för laddning på 45W vilket leder till att batteriet kan laddas femtio procent fullt på tjugotre minuter och hundra procent fullt på en timme.
Den här mobiltelefonen har ett bra, överkomligt pris. Har en unik design som sticker ut, utmärkt prestanda och ljusstark och smidig display. Den har också en bra batteritid samt NFC för kontaktlösa betalningar. 
En Nothing Phone 2A kostar från 4390 kronor och för de pengarna får man basmodellen med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB.
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Doro 8030