Xiaomi Redmi Note 12 Pro

Xiaomi Redmi Note 12 Pro är en budgetmobil i mellansegmentet som lanserades i Oktober 2022 så det är inte en helt ny mobil längre.
Den har en uppgraderad display vilken upptar större delen av fronten med snyggt tunna och jämna ramar åt alla sidor.
Mobiltelefonen är en klassisk smartphone med dubbla glas rakt igenom. Den har ett platt display som skyddas av Gorilla Glass 5 som skyddar displayen och ett annat platt glas på baksidan. Baksidan av telefonen är helt platt och glansig. Det svarta glaset är en gigantisk kladdmagnet, och det blir snabbt smutsigt. Kanterna på Xiaomi Redmi Note 12 Pro är platta och har en matt finish. Den vänstra långsidan är helt blank.
På höger långsida finns knapparna för volym och Powerknappen. Fingeravtrycksläsaren är monterad på ytan av Powerknappen; den är alltid på och låser upp mobiltelefonen otroligt snabbt.
I botten sitter den andra stereohögtalaren, USB C-porten, den primära mikrofonen och facket för de dubbla SIM korten.
Mobiltelefonen är också IP-53 Certifierad vilket innebär att den bara klarar mindre stänk och regn och erbjuder ett begränsat skydd mot fina dammpartiklar. Så den är inte riktigt vattentålig.
Mobiltelefonen finns i himmelsblått, polarvitt och midnattsvart. Det finns också en Stardust Purple version, som är flashigare på grund av stardust strukturen på baksidan men för närvarande är den exklusiv för Kina.

Displayen är en AMOLED display på 6,67 tum med 1080×2400 pixlar och har en pixeltäthet på 395 PPI (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 20:9 och skyddas av Gorilla Glas 5.
Xiaomi Redmi Note 12 Pros AMOLED display  stöder en bilduppdaterings frekvens på 120Hz.
Imponerande nog har denna smartphone en display som inte skulle se malplacerad ut på någon flaggskepps mobil. I nästan alla situationer man kan tänka sig ser displayen fantastisk ut. Den har rika och levande färger som hjälper mobilspel, videor och sociala medier att komma till liv och den har massor av detaljer samt imponerande betraktningsvinklar.
Mobiltelefonen drivs av en åttakärnig MediaTeks Dimensity 1080 processor vilket är en processor från 2022 som är speciellt designad för mellanklasstelefoner.
När det kommer till mobilspel kan mobiltelefonen enkelt hantera de flesta enklare titlar. Man kommer dock att stöta på en viss under några av de mest krävande spelen.
Basmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB men det existerar även andra varianter med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB, ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB samt slutligen värstingen med ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB. Mobilen har plats för ett minneskort så minnesmängden är möjlig att utöka ytterligare i efterhand vilket är en mindre fördel.
På baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisering och dubbla LED blixtar.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins).
Man får en imponerande detaljnivå och utmärkt dynamiskt omfång. Efterbehandling kan ibland ge övermätta färger men bilderna är för det mesta verklighetstrogna.
Xiaomi Redmi Note 12 Pro drivs av ett 5000 mAh batteri som klarar av en hel dag med måttlig användning även om det kan sträcka sig till två dagar om man bara använder sin mobiltelefon ibland.
En Xiaomi Redmi Note 12 Pro kostar från 4490 kronor och det är ett helt okej pris men jag personligen skulle föredra Nothing Phone 2A som kostar 4390 kronor och som har en mer unik design och ofta bättre prestanda.
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Doro 8030