Google Pixel Tablet (2023)

Google Pixel Tablet är en surfplatta som lanserades 2023 med en 11 tums tums display omgiven av en ganska tjock ram åt alla sidor. Även om det inte ser snyggt ut är den väl konstruerad och känns inte billig.
Baksidan är en mattbehandlad, keramisk belagd aluminium och framsidan är en glaspanel med stora ramar. I själva verket ser det ungefär ut som den senaste iPad, från dess lätt böjda hörn till dess enhetliga ramar. Även dess kameraplacering är liknande. Två gummistötdämpare i nederkanten hjälper till att hindra surfplattan från att glida om du stöttar den mot något.
Det finns en framåtvänd kamera centrerad i ramen ovanför displayen med en volymknapp och en kombinerad Powerknapp/fingeravtryckssensor på höger långsida.
Det finns tre färger tillgängliga: benvit, mjuk rosa eller mörkgrön. De två ljusare färgerna har en vit ram runt displayen medan den gröna modellen har en svart ram.
Surfplattan har anständigt ljud tack vare en uppsättning av fyra högtalare.

Surfplattan har en 10,95 tums LCD display som har en upplösning på 1600×2560 gånger på 267 PPI (pixlar per tum)och en bilduppdaterings frekvens på 60Hz.
Displayen ger dig en skarp och tydlig bild med gott om detaljer samtidigt som den har en utmärkt betraktningsvinkel.
Inuti Google Pixel Tablet finns samma Google tillverkade åttakärniga Tensor G2 processor som finns i Googles Pixel 7 serien av mobiltelefoner.
Processorn ger jämn prestanda i dagligt bruk. Man kan surfa på webben, laddar upp strömmande videor på YouTube och den svarar ganska snabbt på röstkommandon.
Att spela mobilspel går okej. Processorn klarar av de flesta mobilspel utan större ansträngning.
Denna surfplatta finns i två olika varianter när det gäller specifikationerna. Det existerar en basmodell med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB samt en variant med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. Ingen av dessa varianter har plats för ett minneskort så minnesmängden är inte möjlig att utöka ytterligare i efterhand.
Google Pixel Tablet får Googles förbättrade röstigenkänning, vilket kan vara praktiskt om man vill avfyra ett meddelande med bara rösten eller göra röstanteckningar.
Det finns inget hörlursuttag, så man behöver använda USB Typ C hörlurar, en adapter, eller använda Bluetooth hörlurar.
Surfplattan har en ensam kameralins på 8 Megapixlar (vidvinkel lins). Den ger bilder som ser tillräckligt bra ut och som duger att användas vid videochatt samtal.
Det ingår en laddningsstation med inbyggd högtalare som alltså alltid följer med vid köp. Man laddar surfplattan när man placerar den på laddningsstationen, men man kan även välja att ladda surfplattan på vanligt vis utan laddningsstationen. När man placerar surfplattan på laddningsstationen får man mycket bättre ljud men högtalaren fungerar inte utan surfplattan.
Batteriet är på 7020 mAh och har stöd för laddning på 15W.
Google Pixel surfplattan är perfekt för saker som de flesta redan gör med surfplattor. Nämu titta på videor eller streamade filmer och serier i soffan eller att spela mobilspel. Som Android-surfplatta är den generellt väl genomförd. Kraftfull nog med solid batteritid, bra högtalare, snygg design och hyfsad mjukvara.
Nu är den här surfplattan inte direkt billig då den kostar från 6990 kronor men samtidigt har den mycket att erbjuda. 
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en surfplatta eller annan teknisk pryl på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa surfplatta.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Doro 8030