Huawei Pura 70 Ultra

Huawei Pura 70 Ultra är en flaggskepps mobil med en mycket intressant design.
Den har en stor display med tunna ramar runt om och ett punch hål i mitten av displayens överkant.
Displayens glas skyddas av Crystal Armor Kunlun Glass.
När det gäller biometri har den en fingeravtrycksläsare under displayen och även Face Unlock funktion finns för att låsa upp displayen.
Kameramodulen liknar ingenting jag har sett hittills, med en ganska komplex form som ger mobiltelefonen ett unikt utseende.
Baksidan är en silikonpolymer baksida, ett så kallat eco-läder.
Denna smartphone har kanter av aluminium som är rundad och mobilen ligger skönt i handen. Baksidan och framsidan är också lätt böjda.
Telefonen har stereo högtalare men saknar hörlursuttag vilket är vanligt när det gäller flaggskepps mobiler och budgetmobiler i övre mellansegmentet. 
Huawei Pura 70 Ultra har en IP-68 Certifiering vilket medför att mobilen kan klara av att vara på två meter djupt vatten i upp till trettio minuter.
Den finns i färgerna Black, White, Brown eller Green så det finns många färgalternativ att välja bland.

Displayen är en AMOLED display på 68 tum med 1260×2500 pixlar vilket betyder att pixeltätheten hamnar på 460 PPI (pixlar per tum). Den kommer med en bilduppdaterings frekvens på 120Hz.
Jag kan bekräfta att displayen är av utmärkt kvalitet, detaljrik och färgstark, med stor kontrast och utmärkt betraktningsvinkel.
Huawei använder sin egen åttakärniga HiSilocon Kirin 9010 processor tillverkat av Kinas SMIC. De amerikanska sanktionerna innebär att varumärket inte har möjlighet att använda exempelvis en Snapdragon 8 Gen 3 processor vilket är en topp processor som man hittar i de flesta toppmobiler från 2024.
Processorn är kraftfull och effektiv men är inte lika kraftfull 
Mobiltelefonen finns i flera olika varianter där basmodellen har ett RAM minne på 16 GB och ett inbyggt minne på 512 GB och värsting varianten har ett RAM minne på 16 GB och ett internminne på 1TB.
Minnesmängden är inte möjlig att utöka ytterligare eftersom det saknas plats för ett minneskort.
Harmony OS 4.2 är den senaste versionen av det proprietära Huawei OS som Huawei är tvungna att använda sig av istället för Android.
Operativsystems versionen innehåller nya interaktiva tidskriftsteman, nya och förbättrade funktioner för Celia assistenten, bättre säkerhet samt en bättre hälsoapp.
På baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 50 Megapixlar (telefoto lins) och en kameralins på 40 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). 
Kamerorna har PDAF, laser autofokus, sensor-shift optisk bildstabilisering, retractable lens och LED blixt.
Selfie kameran i fronten är på 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) med autofokus.
Dagsljusfoton från huvudkameran ser bra ut med naturliga färger, det finns massor av detaljer och det dynamiska omfånget är också ganska bra.
Batteriet är på 5200 mAh med stöd för snabbladdning på 100W och trådlös laddning på 80W.
Nu säljs som ni nog förstår inte den här mobiltelefonen här i Sverige. Mobiltillverkaren Huawei är nämligen vilket vi alla känner till svartlistade av den amerikanska regeringen och är därmed förhindrade från att göra affärer med amerikanska företag som till exempel Google (äger operativsystemet Android) och processor tillverkaren Qualcomm som tillverkar Snapdragon processorerna.
Smartphones från Huawei blir därmed betydligt mer besvärliga att använda så det lönar sig knappast att beställa en av deras mobiltelefoner. Att företaget har legat på Entity List sedan 2019 leder till stora bekymmer för köparen så min rekommendation är att undvika deras smartphones helt och hållet.
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Doro 8030