Suno AI Music Maker

Suno är en webbaserad text till musik generator som kan konstruera hela låtar på några minuter från en enkel textuppmaning. Skriv till exempel att den ska göra en hårdrocks låt om en vän med gaming intresse så får du tillslut en låt om det ämnet kompletta med sång, instrumentering, text samt en låttitel.
Det finns några konkurrenter men skillnaden med Suno är att den kan skapa allt, från sångtexter till sång och instrumentering, från en enkel prompt. Du kan till och med styra den mot den exakta genre man vill ha.
Det finns två huvudlägen för Suno AI. En grundläggande textprompt i traditionell AI stil med möjlighet att göra låten instrumentell och ett anpassat läge där man kan använda sina egna texter, ställa in en genre och ge den en titel själv.
Användaren behöver inte ens veta hur man spelar ett instrument utan allt som behövs är en bra fantasi för att skapa musik och ett öra för melodier.
Man är nu uppe i version 3 och alla uppdateringar har lett till en stegvis förändring i kvaliteten på låtarna som produceras. Detta inklusive mer naturligt ljud och mindre auto tune stil sång än vad som var fallet i version 1.

Det är fullt möjligt att göra hela låtar med gratisversionen av Suno, även om dessa konton naturligtvis har begränsningar. Du får max 50 poäng per dag, vilket räcker till tio låtar. Du kan inte heller använda låtarna kommersiellt med ett gratiskonto så man gör låtarna bara för sig själv eller för att dela med kompisar.
Man kan förfina kompositionen ytterligare, justera tempo, instrumentering och till och med lägga till AI genererad sång men dessa funktioner finns endast tillgänglig i betal varianten. En av de utmärkande funktionerna i Suno AI v3 är dess intuitiva gränssnitt, som låter användare enkelt navigera genom de olika inställningarna och alternativen. De kreativa möjligheterna är oändliga, med anpassningsbara melodier, ackordförlopp och instrumentkombinationer som passar alla musikaliska visioner.
Suno och faktiskt även konkurrenten Udio är löjligt lätta att använda vilket kanske oroande om du för närvarande tjänar dina pengar på musik. Gå bara till Sunos webbplats, skapa ett gratis konto och gå till avsnittet "Skapa" för att komma igång.
Som alla AI verktyg har Suno potential för missbruk, inklusive från människor som vill skapa låtar som efterliknar kända artister, eller låtar med tvivelaktiga texter. 
Verktyget blockerar alla uppmaningar som innehåller texter till andra artisters låtar och blockerar uppmaningar som anger fråga om ett spår "i stil med [artist]".
Själv använder jag mig av konkurrenten Udio och jag har komponerat en massa låtar som jag har tankat ner och lyssnar på offline i min mobiltelefon. Dessa låtar låter i mina öron helt och hållet som riktiga låtar av stora artister vilket är imponerande. Hos Udio får man till och med helt lagligt ladda upp sina alster på sociala medier även i gratis versionen vilket man som sagt inte får i gratis versionen av Suno.
Om du är en person som har som yrke kan du faktiskt använda Suno och faktiskt också Udio som en källa till inspiration. Man kan få ideer till texter och musik för att komponera egna låtar inspelade med riktiga instrument.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Doro 8030