Motorola Moto G Power 5G 2024

Motorola Moto G Power 5G (2024) har samma överkomliga pris som sin föregångare samtidigt som den introducerar flera välkomna förbättringar inklusive en mer kraftfull processor.
Displayen är stor med ett punch hål för selfie kameran i mitten av displayens överkant och den har tjocka ramar runt om displayens kanter och en aning tjockare ram under displayen vilket tydligt indikerar att det här är en billigare smartphone. 
Motorola har valt att använda ett veganskt lädermaterial snarare än plast på baksidan. Designen är visuellt tilltalande och samlar inte fingeravtryck, men den är en absolut magnet för damm och hår på grund av dess strukturerade yta.
På baksidans övre vänstra hörn sitter en kvadratisk kameramodul med avrundade hörn innehållande två kameralinser.
Kanterna runt mobiltelefonen är av plast.
Det finns ett hörlursuttag, en USB-C-port och ett enda högtalargaller på mobiltelefonens nedre kant. En Powerknapp och två volymknappar sitter längs höger långsida. Alla tre knapparna känns stadiga och ger ett tillfredsställande klick när man trycker på dem. Den vänstra långsidan rymmer en kombinerad SIM/microSD-kortplats.
Fingeravtrycksläsaren vilken är inbäddad i Powerknappen är bra. Den låser upp mobilen  snabbt och exakt.
Motorola Moto G Power har en vattenavvisande design som skyddar mobiltelefonen från spill, stänk, svett eller lätt regn men det finns ingen officiell IP-Certifiering.
Mobiltelefonen kommer i antingen midnattsblått eller Pale Lilac. Den lila färgen ser nästan vit ut under viss belysning,

Displayen är en LCD display på 6,7 tum med bildförhållandet 20:9 och displayen har 1080×2400 pixlar vilket innebär att pixeltätheten hamnar på 393 PPI (pixlar per tum)
Denna smartphones display  har en variabel uppdateringsfrekvens upp till 120Hz, vilket gör att spel och animationer ser smidiga ut. Displayen är bra när man använder mobiltelefonen inomhus och ger färger som är snygga och kontrastrika. Den duger gott och väl för att titta på Youtube videor, streamade filmer på Netflix eller att läsa texter.
Den har en åttakärnig MediaTek Dimensity 7020 processor på 2, 2 GHz och det här är inte den kraftfullaste mobiltelefonen, men den är tillräckligt kraftfull för att klara vardagliga uppgifter utan problem. Att spela mer tekniskt krävande mobilspel fungerar dåligt på Motorola Moto G Power. 
RAM minnet är på 8 GB och internminnet är på 128 GB. Ovanligt nog existerar denna mobil i endast en version. De flesta mobiltelefoner brukar normalt finnas i två olika varianter eller fler.
Om manfår slut på det inbyggda minnet på kan man bara sätta in ett MicroSD-kort (upp till 1 TB) för att ge sig själv mer utrymme. Att en smartphone har möjligheten till att utöka minnesmängden ytterligare i efterhand är förstås bra men långt ifrån allt är möjligt att spara på minneskort. 
Motorola Moto G Power körs på Android 14 mobiltelefonen kommer att få en uppdatering till Android 15 och är garanterad att få tre års säkerhetsuppdateringar.
På baksidan sitter två kameralinser på 
50 Megapixlar (vidvinkel lins) samt en kameralins på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisering, autofokus och LED blixt.
På framsidan sitter en kameralins på 16 Megapixlar (vidvinkel lins).
I allmänhet ser bilder från huvudkameran bra ut i starkt ljus och även i medium och blandad belysning. I mörkare miljöer blir resultatet inte alls lika bra. Men det är ungefär vad man kan förvänta sig av en mobiltelefon i den här prisklassen.
Motorola Moto G Power (2024) har ett 5000 mAh batteri som stöder laddning på 30W. Batteriet kan laddas femtiofem procent fullt på trettio minuter och Motorola hävdar att mobiltelefonen erbjuder två dagars batteritid. Den lever i stort sett upp till det löftet.
En Motorola Moto G Power (2024) kostar runt 300 dollar vilket motsvarar ungefär 3300 kronor exklusive moms.
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?