Motorola Edge (2022)

Motorola Edge (2022) har sett några frestande prissänkningar vilket är ett övertygande val för dem som söker en prisvärd men funktionsrik upplevelse.
Displayen är stor och i mitten av displayens överkant sitter ett punch hål för selfie kameran.
Ramarna som omger skärmen är ganska standard för en enhet i denna prisklass nämligen lite åt den tjockare sidan.
Fingeravtrycksläsaren är inbyggd under displayens yta och den fungerade inte lika bra som de flesta andra mobiltelefoner. Den misslyckas ofta eller tar lång tid att registrera ett fingeravtryck.
Denna budgetmobil i övre mellansegmenter presenterar en enkel design med en platt glas framsida, kanter av plast och en plastbaksida i ett enda färgval nämligen grått.
Baksidan av telefonen känns plastig men Motorola gjorde det bra genom att hålla färgschemat enkelt med en mörk grafitgrå frostad finish. Den är snygg men inte riktigt premium men om den istället bestått av glänsande plast skulle det ha fått mobiltelefonen att verka billigare.

Den har en AMOLED display på 6,6 tum med 1080×2400 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 399 PPI (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 20:9 och en bilduppdaterings frekvens på otroliga 144Hz.
Denna display med hög uppdateringsfrekvens, tillsammans med Motorolas strömlinjeformade skinn över ett nästan helt rent operativsystem säkerställer en rimligt lyhörd användarupplevelse.
Displayen är skarp och kontrastrik med bra betraktningsvinkel.
Under chassit sitter en åttakärnig MediaTek Dimensity 1050 processor på 2,5 GHz.
Det är en processor som hanterar dagliga uppgifter och tillfällig användning konsekvent väl. Den kan hantera krävande spel som Arena Breakout och New State med medelhöga inställningar under tillfälliga spelsessioner. Förvänta dig dock inte att Motorola Edge (2022) ska hantera långvariga långa perioder av tungt mobilspelande likt de bästa speltelefonerna kan.
Basmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB men det är viktigt att känna till att det existerar flera olika varianter av samma smartphone.
Dessa har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB och en variant med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. Den här mobiltelefonen saknar plats för ett minneskort så minnesmängden är inte möjlig att utöka i efterhand.
På baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och har en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisering och LED blixt.
Selfie kameran i fronten är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins).
Moto Edges kameror är ungefär lika genomsnittliga som du kan förvänta dig och tar helt användbara bilder i ljusa miljöer.
Motorola Edge (2022) har ett inbyggt batteri på 5000 mAh med stöd för laddning på 30W och trådlös laddning på 15W.
Motorola skryter med att Edge kommer att klara två dagar på en laddning.
Motorola Edge (2022) är fortfarande en fantastisk mobiltelefon och man kan hitta den för ett överkomligt pris men endast som begagnad numera.
Medan den skippar den böjda displayen och vattentätningen som fanns hos föregångaren men det kompenserar Moto Edge (2022) för  med ett större batteri och en mer plånboksvänlig prislapp.
Medan en flaggskepps mobil måste erbjuda mycket hög prestanda och kvalitet på alla områden för att motivera en skyhög prislapp, har billigare mobiltelefoner lite mer flexibilitet. Ju mer prisvärd en smartphone är, desto mer behöver man kompromissa med vad man vill ha ut av sin mobiltelefon. På pappret är den senaste Moto Edge en solid kompromiss.
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Doro 8030