HMD Pulse Pro

Nu kommer vissa ej pålästa personer kommer atttro att HMD är en ny mobiltillverkare men det är inte korrekt. HMD har producerat Nokia mobiler sedan 2016 
HMD Pulse Pro är en av de första mobiltelefonerna som lanseras under företagets faktiska namn och i framtiden kommer det inte att finnas några fler nya Nokia mobiler.
Displayen är stor med lite tjockare ramar runt om och en underdel som är ännu tjockare men denna typ av design är vad man får förvänta sig av en budgetmobil. Vill man ha tunna ramar runt om displayen blir man oftast tvungen att spendera något mer pengar på sin nya mobiltelefon. 
I mitten av displayens överkant sitter ett punch hål för selfie kameran.
Den här mobilen har en fingeravtrycksläsare men den sitter integrerad i Powerknappen lokaliserad på den högra långsidan där också volymknappen sitter. Sim korts facket sitter på vänster långsida och i underkant sitter ett hörlursuttag och USB porten.
Baksidan av plast blänker med en yta som reflekterar ljuset i flera lager vilket ger en mycket snygg effekt. Men bakstycket har nackdelen att dra åt sig fingeravtryck och smuts.
Kameramodulen är placerad i det övre vänstra hörnet på baksidan och sticker ut något från telefonens chassi.
Designmässigt är det ingenting med den här mobiltelefonen som gör att den sticker ut i mängden av mobiler utan den har en standard design.
Ðen saknar stereo högtalare men har som sagt ett hörlursuttag vilket är vanligt för smartphone i den här mobiltelefonen kategorin.
Denna smartphone finns att tillgå i färgerna Black Ocean, Twilight Purple och Glacier Green.


HMD Pulse Pro har en LCD display på 6,6 tum med 720×1612 pixlar vilket innebär att pixeltätheten hamnar på låga 265 PPI (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 20:9 så den är mer långsmal och den har en bilduppdaterings frekvens på 90Hz.
Tyvärr har den här displayen en kvalitet som mer passar för en lågbudget mobil. För det första rör det sig om en LCD display och inte en AMOLED och för det andra är den inte särskilt skarp.
Den är inte heller särskilt ljus ens vid maximala inställningar, vilket kan vara lite av en utmaning om du försöker använda den i direkt solljus.
Det som driver det hela är en åttakärnig Unisoc T606 processor på 1,6 GHz 
Med tanke på den här mobiltelefonens överkomliga pris bör man inte förvänta sig fantastisk prestanda från HMD Pulse Pro men det är ännu värre än vad man kunde hoppas. Man får nämligen en rätt så svag prestation ur processorn.
Basmodellen har ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 128 GB men som så ofta annars existerar det även andra varianter med ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB samt ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB. Det finns möjlighet till att utöka minnesmängden ytterligare genom att montera in ett minneskort.
På baksidan sitter två kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins) och en djupsensor på 2 Megapixlar.
Kamerorna har autofokus och LED blixt.
Selfie kameran är på 50 Megapixlar.
I dagsljus tar huvudkameran skarpa bilder men med något blek kontrast och ingen riktig livfullhet i färgerna. Framför allt är den långsam i autofokus så om man tar bilder på objekt i rörelse hinner kameralinsen inte alltid med och kan ibland vara suddiga.
HMD har lagt stort fokus på mobiltelefonens reparerbarhet. I samarbete med iFixit erbjuder företaget reservdelar till rimliga priser
Batteriet på 5000mAh tillsammans med den lågupplösts displayen hos HMD Pulse Pro leder till en riktigt bra batteritid.
Batteriet kan lätt klara av upp till två dagar på en vid måttlig användning. Det har stöd för laddning på 20W vilket förstås inte är särskilt imponerande men det duger för de flesta användare.
Självreparations aspekten hos denna smartphone gör den unik i denna prisklass. Det är en idealisk mobil för ungdomar, äldre konsumenter och till och med för allmänna användare där ute som behöver en pålitlig backup mobil.
Men nu kostar HMD Pulse Pro 2290 kronor och det priset gäller instegs modellen och eftersom dess pris ligger på den nivån kan man hitta andra mobiltelefoner med både bättre display kvalitet och en kraftfullare processor till ungefär samma kostnad 
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Doro 8030