Motorola Moto G84

Motorola som numera ägs av Lenovo är känt för att tillhandahålla prisvärda smartphones som levererar bra prestanda, och Motorola Moto G84 5G är absolut inte något undantag.
Detta är en mobiltelefon som lanserades den 8 September 2023 men som nu 2024 har ett mycket överkomligt pris.
Den har en stor display med någorlunda tunna ramar runt om men utan att vara lika supertunna som de ramar som finns hos flaggskepps mobilerna.
Den kommer med ett litet hål för selfiekameran. Det finns en fingeravtryckssensor inbyggd i displayen som fungerar hyfsat, även om den kan misslyckas med att låsa upp displayen någon gång emellanåt.
Mobilen har volym och Powerknapparna på den högra långsidan, ett dubbelt SIM kort fack på vänster långsida och USB Typ C porten och hörlursuttaget på undersidan. Powerknappen fungerar också som en fingeravtrycksläsare.
Det finns tre färger att välja mellan. Midnight Blue vilken har en frostad plastbaksida medan alternativen Marshmallow Blue och Viva Magenta har bakstycken konstruerade av ett mjukt veganskt läder.
Denna budgetmobil i mellansegmentet har stereo högtalare med 24 bitars Hi-Res ljud på 192kHz och ett hörlursuttag 
Den här gången har Motorola gått det extra steget att få en officiell IP-54 Certifiering vilket betyder att den borde överleva lättare stänk men inte kommer att överleva ett oväntat dopp.

Motorola Moto G84 5G har en AMOLED display på 6,5 tum som har en skarp upplösning på 1080×2400 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på 405 PPI (pixlar per tum) och den kommer dessutom med en hög bilduppdaterings frekvens på 120 Hz. Displayen har kontrasten och svartnivåerna så nära perfekta som de kan bli. Displayen har bildförhållandet 20:9 så den här mobiltelefonen är mer långsmal i designen.
Under huven hittar vi en åttakärnig Qualcomm Snapdragon 695 5G processor som är exakt samma processor som sitter i den äldre modellen Motorola Moto G82 5G.
Processorn är så pass kraftfull att den klarar av att driva de mer krävande mobilspelen utan större problem men den är naturligtvis inte alls lika kraftfull som de processorer som sitter i flaggskepps mobiler.
Den här telefonen existerar i två olika varianter där basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB men det existerar även en annan variant med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.
Ifall det skulle behövas är det fullt möjligt att montera in ett minneskort.
Den har gott om plats vilket alltid är en stor fördel. Man behöver därför inte oroa sig över att den ska fyllas upp på kort tid och därmed riskera att göra mobilen i det närmaste oanvändbar. Se alltså till att beställa en mobiltelefon med tillräckligt med inbyggt minne. 
På baksidan sitter två kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins) samt en kameralins på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisering, autofokus och LED blixt.
Den främre kameralinsen är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins).
Den bakre huvudkameran kan ta några fantastiska bilder i bra ljus, men den andra bakåt riktade linsen lyckas ofta ta hyfsat bra bilder men utan att riktigt nå upp till huvudkamerans nivå.
Motorola Moto G84 5G kör Android 13 ur förpackningen och den är bara bekräftad att få en till operativsystems uppdatering. Mobilen kommer med andra ord hinna nås av en uppdatering till Android 14. Men som med alla Motorolas erbjudanden är operativsystemet rent och relativt fritt från onödig bloatware.
Likt många mobiltelefoner i Motorolan serien, kommer med ett stort 5000 mAh batteri. Det finns också en 33W laddare med i kartongen vilket är något av en bonus nu för tiden. 
Mobilen har ett stort batteri, men den har också en stor display med stöd för en bilduppdaterings frekvens på 120Hz. Den skulle därmed mycket väl kunna vara en smartphone som töms på mycket energi under kort tid.
Men den håller istället igång stabilt över en dag av tung användning och har ofta kvar mer. Batteritiden kan klara av att fortfarande ha kraft under några timmar på dag två till och med vid viss typ av lättare användning.
En Motorola Moto G84 kostar idag 2590 kronor och det är ett bra pris med tanke på vad man får för sina pengar.
Naturligtvis görs kompromisser för att hålla priset i schack, så man måste bestämma vad som är viktigt och vad man kan klara sig utan.
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Doro 8030