Poco F6 Pro

Poco F6 Pro erbjuder kraftfull prestanda, förstklassig byggkvalitet, en imponerande display och blixtsnabb laddning till en lägre kostnad än de flesta andra flaggskepps mobiler. Dessvärre är prisskillnaden inte särskilt stor och därför konkurrerar den endast mot de allra dyraste toppmobilerna. Den här mobiltelefonen är därmed inte direkt den flaggskepps dödare den ryktas att vara och det är en besvikelse.
Displayen är stor med tunna ramar runt om och i mitten av displayens överkant sitter ett punch hål för selfie kameran.
Det finns en fingeravtrycksläsare under displayen och den låser upp displayen både korrekt och väldigt kvickt.
Poco F6 Pro har kanter av aluminium och en baksida i glas med en finish i marmoreffekt.
Kameramodulen är mycket stor och spänner över nästan hela toppen av mobilen och innehåller tre kameralinser och en blixt symmetriskt placerade.
Mobiltelefonens kanter av aluminium är färgmatchad med baksidan. Den har en matt finish som ser och känns väldigt elegant ut. De snyggt rundade hörnen ger ett bra designmässigt intryck.


Displayen är en av de tydliga höjdpunkterna hos Poco F6 Pro. Den har en 6,67-tums  AMOLED display med en upplösning på 1440×3200 pixlar. Det betyder att pixeltätheten hamnar på 526 PPI (pixlar per tum) vilket verkligen är väldigt skarpt och tydligt.
Displayen har bildförhållandet 20:9 och skyddas av Gorilla Glas 5.
Under chassit sitter en åtta körning Snapdragon 8 Gen 2 processor vilket gör den här mobiltelefonen snabb och effektiv. Oavsett om du smyger runt på banan i Arena Breakout eller dödar motståndare i New State låter Poco F6  Pro dig skruva upp de grafiska inställningarna på max och njuta av smidigt gameplay.
Den här mobilen är "flaggskeppet" i Pocos lineup. För att kunna leverera på värdefronten innehåller den vissa eftergifter, som att använda förra årets topp processor istället för den nyaste.
Som vanligt existerar den här mobiltelefonen i flera olika varianter där basmodellen har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. De övriga varianterna har ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 512 GB och värsting varianten har ett RAM minne på 16 GB och ett inbyggt minne på 1TB.
Poco F6 Pro har helt enkelt gott om plats vilket är en stor fördel. Framför allt när det gäller mobilens livslängd som därmed förlängs med flera år. En mobiltelefon med en mindre mängd inbyggt minne behöver ersättas på relativt kort tid på grund av att den när det inbyggda minnet börjar bli helt fullt blir seg och långsam. 
På baksidan i den gigantiska kameramodulen sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har multi directional PDAF, optisk bildstabilisering och LED blixt.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins).
Av dessa fyra kameralinser har förstås huvudkameran bäst presterande. Den fångar de flesta detaljer och den fungerar bättre än de andra i svagt ljus.
Poco F6 Pro har ett ganska stort batteri på 5000 mAh 
Om du letar efter en högpresterande mobiltelefon som är en aning billigare än de dyraste toppmobilerna är Poco ett namn du bör bekanta dig med. Undervarumärket Xiaomi har ett rykte om att leverera bra prestanda till bra priser.
Tyvärr är inte Poco F6 Pro den flaggskepps dödare som jag skulle önska mig att den var utan ligger prismässigt på nästan samma nivå som andra flaggskepps mobiler. Det är dags att vi återigen får en tokbillig smartphone som erbjuder topp prestanda till budget pris.
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Doro 8030