HTC U24 Pro


HTC har precis lanserat sin senaste budgetmobil i övre mellansegmentet vilket säkerligen är överraskande för många personer eftersom de flesta har glömt att företaget fortfarande tillverkar mobiltelefoner.
Mobiltillverkaren har börjat lansera en eller två smartphones varje år och det kommer inte att röra sig om några flaggskepps mobiler.
HTC U24 Pro har tillkännagivits vilket representerar ett försök att återuppliva en en gång populär mobiltillverkare.
Designmässigt erbjuder HTC U24 Pro en display som böjer sig något längs enhetens högra och vänstra långsida.
Mobiltelefonens kanter har uppgraderats med en vinklad design för att hjälpa användaren att greppa mobiltelefonen med säkerhet och komfort.
Dess baksida är proportionellt böjd i kanterna medan det finns flera lager glas på baksidan. Tre kameralinser sitter i det övre vänstra hörnet på mobiltelefonens baksida. Vi ser en vertikalt inriktad kamerauppställning på baksidan med HTC loggan i mitten medan resten av baksidan är ren.
Kameraförändringar blir tydliga när HTC förnyar sin kameramodul och väljer en design som ser ut som ett utropstecken.
Mobilens bakstycke har en matt struktur så att den är mindre benägen för att  få fingeravtryck.
Denna smartphone har två SIM kortplatser. Ett hörlursuttag och en optisk fingeravtrycksläsare som sitter under displayen. Mobillefonen är även IP-67 Certifierad för vatten och dammbeständighet.
HTC U24 Pro finns i de två färgerna Space Blue eller Twilight White.


Mobiltelefonen har en AMOLED display på 6,8 tum med 1080×2436 pixlar vilket innebär en pixeltäthet på 392 PPI (pixlar per tum). Displayen har en bilduppdaterings frekvens på 120Hz och skyddas av vissa obekräftade uppgifter av Gorilla Glas Victus.
Displayen är hyfsat skarp och kontrastrik med tjusiga färger med en bra betraktningsvinkel.
En mer modern och kraftfull åttakärnig  Snapdragon 7 Gen 3 processor driver den här mobiltelefonen. Processorn är tillräckligt kraftfull för att man ska kunna spela till och med de mest tekniskt krävande mobilspelen utan större ansträngning. Även om du inte är en person som brukar spela mobilspel kan det vara bra att känna till att telefonen är så pass kraftfull eftersom det tydliggör hur mobilen klarar av andra arbetsuppgifter.
Den här mobiltelefonen existerar i två olika varianter med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB respektive ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 512 GB och minnesmängden är möjlig att utöka ytterligare genom att montera in ett minneskort.
Precis som de flesta smartphones inom den här kategorin av mobiltelefoner har den gott om plats vilket naturligtvis alltid är viktigt att ha när man använder en mobiltelefon. När man istället köper en lågbudget mobil eller en budgetmobil kan man oftast räkna med att få betydligt mindre mängd inbyggt minne och därmed blir telefonens livslängd betydligt kortare. När en mobiltelefons minnesmängd börjar att bli helt fullt blir nämligen mobilen mer långsam och risken för tillfälliga display frysningar ökar.
En stor förbättring den här gången gäller kamera kvaliteten.
På baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 50 Megapixlar (telefoto lins) samt en kameralins på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisering, 2×optisk zoom och LED blixt.
Det siiter också en 50 Megapixlars kameralins på framsidan också och den har autofokus.
Baserat på kamerornas specifikationer kan man anta att de håller en hög kvalitet och kan erbjuda fina bilder väl värda att lägga upp på sociala medier. 
HTC har också kastat in några AI funktioner som AR klistermärken, oskärpa och exponeringsredigeringsverktyg och en ansiktsväljare för den bästa gruppbilden. Gruppbildsfunktionen låter användaren bläddra igenom de många ansikts uttryck som folk gjorde under en fototillfället och välja rätt kombination.
Jag är lite fundersam över anledningen till att HTC har valt att använda ett förhållandevis litet batteri på 4600 mAh. Detta medför att batteritiden inte är HTC U24 Pros starka sida. Det är dock bra att mobiltillverkaren har ökat den stödda laddningshastigheten från 30W till 60W. Man får fortfarande stöd för trådlös laddning på 15W vilket är en utmärkt fördel. 
HTC U24 Pro verkar som en riktigt bra budgetmobil i övre mellansegmentet åtminstone på pappret.
HTC var tidigare en av världens ledande tillverkare av smartphones. De var faktiskt den tredje största mobiltelefon tillverkaren i världen 2011.
Men deras senaste flaggskepps mobiler lanserades i Maj 2018 och de har idag helt försvunnit från allmänhetens medvetande.
För närvarande har HTC helt tagit bort sitt fokus från mobiltelefoner och har gått över till framväxande teknologi som virtuell verklighet, artificiell intelligens och maskininlärning. 
De lanserar däremot trots det en eller ett par mobiltelefoner om året.
HTC U24 Pro är det här årets första mobiltelefon men risken är stor att den här mobiltelefonen förblir exklusiv för Taiwan. Vi får se hur det blir i framtiden. 
Denna smartphone kostar från 560 Euro vilket motsvarar ungefär 6300 kronor exklusive moms och det medför att den blir en aning för dyr med tanke på vad man får för pengarna. Det finns konkurrerande mobiler med likvärdig prestanda till en lägre kostnad och därmed blir den inte ett prisvärt alternativ. 
Mitt förslag är att HTC istället borde satsa på att ta fram en så kallad flaggskepps dödare. Det vill säga en mobiltelefon med en lika eller i stort sett lika kraftfull processor som flaggskepps mobilerna och med övriga specifikationer som ligger på ungefär samma nivå. HTC borde lära sig av OnePlus strategi de första åren. 
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Doro 8030