Motorola Moto G Stylus 5G (2024)

Motorola Moto G Stylus 5G (2024) är en budgetmobil i mellansegmentet som lanserades den 10 Maj 2024.
Ramarna runt displayen är otroligt tunna och ramar in display enhetligt. Ett litet runt punch hål för selfiekameran sitter längst upp på displayen, precis under den övre ramen. Kanterna runt mobiltelefonen är gjorda av metall.
Mobiltelefonen har en har en baksida i vegansk läder och det veganska lädret ger fördelen av att maskerar mobiltelefonens billigare prissättning samtidigt som den ger användaren ett stadigt grepp i handen. Motorola Moto G Stylus 5G (2024) har en subtil kameramodul som gradvis reser sig ut från baksidan av mobiltelefonen istället för att ha skarpa kanter.
Den högra långsidan har en litenPowerknapp och två volymknappar, medan den vänstra långsidan rymmer den kombinerade SIM och microSD kortplatsen.
Botten innehåller ett hörlursuttag, en USB-C port och en lagringsplats för pennan. När den väl har satts in sitter pennans ände mestadels i linje med underkanten, vilket skapar en liten knapp.
För biometrisk säkerhet kan man använda fingeravtrycksläsaren på displayen eller den främre kameran. Båda metoderna fungerade bra.
Man kan välja mellan två färger. Scarlet Wave eller Caramel Latte.

Motorola Moto G Stylus 5G har en AMOLED display på 6.7 tum med 1080×2400 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 395 PPI (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 20:9 och har en bilduppdaterings frekvens på 120 Hz.
Man har inga problem med att se vad som visas på displayen även i direkt solljus. Den ser skarp och läsbar ut i alla miljöer. 
Motorola Moto Stylus 5G (2024) använder fortfarande den något förlegade åttakärniga Snapdragon 6 Gen 1 processorn som är förra årets modell. Trots detta hanterar den vardagliga arbetsuppgifter smidigt och saktade inte ner när man har igång flera appar samtidigt. Mindre intensiva spel fungerar felfritt utan att få mobiltelefonen att lagga eller överhettas.
Den här mobiltelefonen existerar i en enda variant med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB men minnesmängden är möjlig att utöka ytterligare i efterhand genom att montera in ett minneskort på upp till 2TB.
Detta är alltså en smartphone med gott om utrymme vilket är en stor fördel eftersom det underlättar för att behålla mobilen längre. När man beställer en mobiltelefon med en något begränsad mängd inbyggt minne ska man räkna med att man blir tvungen att skaffa sig en ny mobiltelefon efter endast en kort stund. När en mobiltelefons inbyggda minne börjar bli nästan fullt leder det nämligen oundvikligen till att mobilen blir väldigt seg och man riskerar även att displayen låser sig stundtals.
På baksidan sitter två kameralinser på 
50 Megapixlar (vidvinkel lins ) samt en Makrolins på 13 Megapixlar. Kamerorna har dubbel pixel PDAF, optisk bildstabilisering, autofokus och LED blixt 
Selfie kameran i fronten är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins).
Huvudkameran kämpar för att fånga fina detaljer, även under ljusa soliga dagar.
Men klart är att kamerorna kan ta tillräckligt bra bilder som man gärna delar med vänner och familj. Åtminstone ifall man inte har allt för höga krav på bild kvaliteten.
Den titulära Stylusen stoppas snyggt in i denna smartphones undersida. Tryck på den, och pennan hoppar ut lite, och inbjuder användaren att dra ut den hela vägen ur dess skåra. När man gör det och mobiltelefonen är låst kommer den automatiskt att starta en display för att klottra anteckningar; dra ut pennan när mobiltelefonen är upplåst och en pop up meny med genvägar till stylusfunktioner visas.
Batteriet är på 5000 mAh och stöder laddning på 30W, såväl som 15W trådlös laddning, även om man måste tillhandahålla sin egna laddare.
En Motorola Moto G Stylus 5G (2024) kostar runt 370 Euro vilket motsvarar ungefär 4250 kronor exklusive svensk moms så med moms inräknat skulle priset landa på 5300 kronor. Det är dock i dagsläget oklart om just den här modellen kommer att säljas i Sverige. Den går förstås att beställa från någon utländsk nätbutik men då får man räkna med ett betydligt högre slutpris än vad det först kan verka. Det pris säljaren anger är alltid utan den svenska momsen, tullavgifter, postens hanterings avgifter och frakt. Några viktiga detaljer som många människor tyvärr brukar missa att ta reda på innan beställning.
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Doro 8030