Motorola Edge 50 Ultra

Motorola Edge 50 Ultra är Motorolas nya flaggskeppsmobil för 2024, och den sticker verkligen ut med möjligheten till en träbaksida och funktioner som supersnabb 125W laddning
Displayen är böjd längs långsidorna vilket kontrasterar de flesta andra premiumtelefoner på marknaden eftersom de idag tenderar att ha platta displayer.
Det finns en variant med en ljus träbaksida, man har även en svart version med konstläder på baksidan och ett tredje bronsfärgat alternativ med glas bakstycke som finns på vissa marknader. Jag älskar den variationen i både färger och material och önskar att fler flaggskepp erbjöd så mycket att välja på.
Baksidans yta hos trä varianten känns matt och lätt gummiliknande. Bakstycket är sannolikt konstruerad av trä men det är  skyddat med flera lager annat material så att träet ska hålla och vara såväl fukttåligt som slitstarkt.
Kanterna på mobiltelefonen är gjord av aluminium.
Motorola Edge 50 Ultra har stereo högtalare men saknar hörlursuttag vilket är vanligt hos toppmobiler. Det är betydligt mer vanligt att få ett hörlursuttag ifall man väljer en budgetmobil.

Denna flaggskepps mobil har en AMOLED display på 6,7 tum med 1220×2712 pixlar med en pixeltäthet på 446 PPI (pixlar per tum). Om man inte har möjlighet att titta på displayen innan man köper mobilen är just pixeltäthet ett utmärkt sätt att få en aning om hur skarp en display är. För mig är en display med över 300 PPI (pixlar per tum) godkänt.
Displayen har en bilduppdaterings frekvens på otroliga 144Hz. Den har ett bildförhållande på 20:9 vilket gör telefonen mer långsmal och displayen skyddas av Gorilla Glas Victus.
Ett område där Motorola (Lenovo ) har sparat in på för att få ner priset är prestandan. Inuti Motorola Edge 50 Ultra har man använt sig av en åttakärnig Snapdragon 8s Gen 3 processor, vilket en något mindre kraftfull version jämfört med Snapdragon 8 Gen 3 som sitter i de flesta Android flaggskepp lanserade 2024.
Instegs varianten har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 512 GB men som så ofta existerar även andra varianter med ett RAM minne på 16 GB och ett inbyggt minne på 512 GB och ett RAM minne på 16 GB och ett internminne på fantastiska 1TB. Samtliga varianter släpps dock ej i samtliga länder men det är alltid viktigt att känna till vilken variant man faktiskt beställer. 
Minnesmängden är inte möjlig att utöka ytterligare genom att montera in ett minneskort. Men det är väl ändå inte direkt nödvändigt med tanke på att den här mobiltelefonen har så pass mycket inbyggt minne från början.
På baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 64 Megapixlar (periskop telefoto) samt på 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins).
Kamerorna har multi directional PDF, optisk bildstabilisering, 3×optisk zoom, autofokus och LED blixt.
Selfie kameran i fronten är på 50 Megapixlar (vidvinkel lins) med autofokus.
Huvudkameran hos Motorola Edge 50 Ultra ger definitivt en solid prestanda. Bilder kommer med tilltalande färger, bra dynamik och en ganska anständig mängd detaljer.
Mobiltelefonen kommer med operativsystemet Android 14 och som vanligt när det gäller Motorolas mobiltelefoner rör det sig om en ren version av systemet och det är en stor fördel eftersom chansen till snabba uppdateringar ökar. Ett rent operativtsystem behöver nämligen inte anpassas för att fungera ihop med den version som redan finns i telefonen.
Motorola lovar tre års uppdateringar av operativsystemet vilket medför att de ligger  betydligt efter både Samsung och Google.
Batteriet är på 4500 mAh och har stöd för snabbladdning på 125W och trådlös laddning på 50W.
Motorola har kompromissat lite för att göra Motorola Edge 50 Ultra till en bra affär för dem som vill ha ett flaggskepp men till ett lägre pris men de har inte lyckats. 
Den här mobiltelefonen kostar nämligen trots det väldigt mycket.
Motorola använder en något mindre kraftfull processor och kamerakvaliteten kanske ligger lite efter konkurrenterna.
Värsting varianten av Motorola Edge 50 Ultra kostar 12 990 kronor och det är allt för dyrt med tanke på att man exempelvis kan få en Poco F6 för mindre än halva priset och den har exakt samma processor.
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Doro 8030