Poco F6

Standard modellen Poco F6 är en bra mobiltelefon som står för sig själv eftersom det är den billigare av de två nya mobiltelefonerna i serien men ger i stort sett samma användarupplevelse som Poco F6 Pro.
Displayen är stor med tunna ramar runt om och ett punch hål för selfie kameran i mitten av displayens överkant.
Borta är den sidomonterade fingeravtrycksläsaren eftersom denna nu har flyttats under displayens yta vilket är välkommet. Detta är en mer modern design och förhöjer upplevelsen av telefonen.
Poco F6 är helt konstruerad av plast med platta kanter, en skimrande baksida med mjukt böjda kanter. 
De lätt böjda kanterna på baksidan ger ett bekvämare grepp, medan långsidornas har Powerknappen och volymreglaget placerade på rätt plats. Båda knapparna är lätta att nå.
Det sitter två enorma kameralinser längst upp till vänster flankerade av en mindre blixt.
Mobilen har stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192kHz och med Hi-Res och Hi-Res wireless ljud men telefonen saknar hörlursuttag.
Den har en IP-64 Certifiering vilket innebär att den tål vattenstänk och damm men knappast överlever att tappas i poolen.
Tillgängliga färger är svart, grön och titan.

Displayen är en AMOLED display på 6,67 tum med 1220×2712 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på 446 PPI (pixlar per tum).
Displayen har bildförhållandet 20:9 och skyddas av Gorilla Glas Victus.
Den har en höjd upplösning jämfört med föregående års modell men bibehåller samma bilduppdaterings frekvens på 120 Hz.
Displayen är skarp och ljusstark nog att se utomhus.
Vi har också den helt nya åttakärniga Snapdragon 8s Gen 3 processorn som driver det hela och det gör denna smartphone till en av de mest kraftfulla i sin prisklass. Den här processorn hamnar strax under Snapdragon 8 Gen 3 när det gäller kraft och effektivitet.
Oavsett om du smyger runt på banan i Arena Breakout  eller dödar motståndare i New State låter Poco F6 dig skruva upp inställningarna och njuta av smidigt spel.
Om du nu inte är en person som brukar spela mobilspel kan det trots det vara intressant att veta ifall den mobiltelefon du funderar på att beställa klarar av de mer krävande mobilspelen för det betyder att den klarar av andra arbetsuppgifter utan problem.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB men det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 512 GB. Minnesmängden är inte möjlig att utöka ytterligare i efterhand eftersom plats för ett minneskort saknas vilket är vanligt förekommande hos lite dyrare mobiler som den här.
På baksidan sitter två kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins) och en kameralins på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har multi directional PDAF, optisk bildstabilisering samt LED blixt.
På framsidan sitter en kameralins på 20 Megapixlar (vidvinkel lins).
Här finns kameralinser som tar bra bilder i olika inställningar. Landskapsbilder, porträtt och närbilder är anständiga förutsatt att det finns tillräckligt med ljus, men linserna kämpar i mörker eller med rörliga motiv.
Poco F6 är utrustad med ett standardbatteri på 5000 mAh som har stöd för laddning på 90W.
Man kan ladda mer än halva batteriet på bara 15 minuter, medan en full laddning tar lite över en halvtimme.
En Poco F6 kostar 5770 kronor och det priset gäller för basmodellen. Som en jämförelse kan nämnas att en Nothing Phone 2A kostar 3990 kronor och det är en likvärdig mobiltelefon med en mer unik design. 
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Doro 8030