Honor 200 Pro

Honor går verkligen från klarhet till klarhet, uppgraderar ständigt och levererar nya mobiltelefoner som ofta ger flaggskepps funktioner till mellanklasspriser. Men Honor 200 Pro är märkets senaste mobiltelefon och den är en av deras modeller som inte passar in i den beskrivningen.
Den har ungefär samma prissättning som majoriteten av alla andra toppmobiler på marknaden.
Honor 200 Pro är en vacker smartphone med en gigantisk kameramodul med en unik form på baksidan. Det är en stor oval modul med tre kamerasensorer och en blixt
Designen i övrigt är ganska bekant med en framsida och baksida som är täckt av glas med böjda sidor och kanter av plast.
Majoriteten av mobiltelefonens baksida har ett vågliknande mönster.
Displayen har lagom tunna ramar och ett litet pillerformat punch hål för de dubbla främre kameralinserna.
Det sitter en fingeravtrycksläsare under displayens yta vilken låser upp telefonen snabbt och exakt, som vanligt.
Mobilen har stereo högtalare men saknar hörlursuttag. Det är alltså som vanligt när det kommer till toppmobiler. 
Honor 200 Pro finns i fyra färger. Svart, silver, grönt eller rosa.

Honor 200 Pro har en 6,78 tums AMOLED display med 1224×2700 pixlar vilket innebär att displayen har pixeltäthet på 437 PPI (pixlar per tum). Bilduppdaterings frekvensen ligger på 120Hz
Färgerna är ljusa och levande, svarta färger är mörka och kolsvarta. Man har inte heller några problem med att se vad som visas på displayen utomhus i direkt solljus.
Honor 200 Pro drivs av en åttakärnig Snapdragon 8s Gen 3 processor och det avslöjar att det här faktiskt är en flaggskepps mobil och inget annat.
Appar öppnas snabbt, användargränssnittet svarar snabbt och grafiskt intensiva spel som Call of Duty Mobile, New State och Arena Breakout fungerar felfritt även med högsta möjliga grafik inställningarna.
Som så ofta är fallet existerar denna smartphone i flera olika varianter vilket många människor tyvärr missar när de jämför priser på den smartphone de tänker beställa. Att priset varierar mellan olika butiker kan faktiskt ibland bero på att de säljer olika varianter av samma modell.
Basmodellen har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB medans de bättre och därmed dyrare varianterna har ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 512 GB, ett RAM minne på 16 GB och ett internminne på 512 GB och ett RAM minne på 16 GB och ett inbyggt minne på 1TB. 
Precis som de flesta andra mobiler inom samma kategori saknas plats för ett minneskort och detta på grund av att mobilen redan har gott om plats från början.
Honor 200 Pro har operativsystemet Android 14 med ett lager av Honors MagicOS version 8.0 ovanpå. Det rör sig alltså med andra ord inte om en ren version av systemet vilket är en mindre nackdel. Därmed blir det inte möjligt att få snabba uppdateringar av operativsystemet eftersom mobiltillverkaren först behöver anpassa sitt skinn för att passa ihop med den färska operativsystems versionen.
Honor 200 Pro kommer att få tre år av mjukvaru uppdateringar och fyra år av säkerhetsuppdateringar, det är kortare än dess konkurrenter.
På baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 50 Megapixlar (telefoto lins) och en kameralins på 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). 
Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisering, 2.5×optisk zoom, autofokus och LED blixt.
Selfie kamerorna är på 50 Megapixlar (vidvinkel lins) och en djupsensor på 2 Megapixlar.
Honor 200 Pros huvudkamera tar fantastiska bilder i starkt dagsljus. Detaljerna är generellt sett mycket bra med gott om detaljer.
Honor 200 Pro drivs av ett stort 5200 mAh batteri, vilket borde räcka för att ta användaren igenom en hel dag av tung användning.
En Honor 200 Pro kostar från 800 Euro vilket motsvarar ungefär 9000 kronor exklusive moms så det här är en dyr mobiltelefon.
Det är i dagsläget oklart om den här mobiltelefonen kommer att lanseras i Sverige och ifall den skulle göra det skulle den troligtvis inte säljas i särskilt många exemplar.
Mobiltillverkaren Honor var tidigare ett dotterbolag till Huawei och Huawei har som de flesta borde känna till vid det här laget svartlistats av amerikanska regeringen. Vilket i sin tur även påverkar den som köper en mobiltelefon tillverkad av Huawei och som lever här i Sverige. När det gäller Honor så påverkas den mobiltillverkaren inte längre av svartlistningen på grund av att företaget har sålts.
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Doro 8030