Motorola Edge (2024)

Motorola Edge (2024) vilket är en mobiltelefon i övre mellansegmentet som är större, bättre och mer prisvärd än sin föregångare.
Med Motorola Edge (2024) får man en ganska vanlig smartphone design där Motorola lägger till en touch av elegans med en vacker midnattsblå vegansk läderbaksida som borde vara mycket mer greppvänlig än din typiska glas baksidan.
Kanterna runt mobiltelefonen är konstruerade av metall.
På baksidan sitter en rektangulär kameramodul där de två kameralinserna är placerade.
På den övre delen av den vänstra långsidan hittar man en ny Quick Button, som enligt Motorola är en anpassningsbar knapp som kan kopplas till en specifik app eller funktion.
Displayen är stor med böjda långsidor och tunna ramar i toppen och botten. Under displayens yta sitter en fingeravtrycksläsare som låser upp displayen snabbt och effektivt varje gång.
Mobiltelefonen är utrustad med stereohögtalare, Dolby Atmos och en IP-68 Certifiering vilken innebär att telefonen klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.

Mobiltelefonen har en 6,6 tums böjd AMOLED display som liknar den hos föregångaren Motorola Edge (2023) som också har en bilduppdaterings frekvens på 144Hz. Denna display har 1080×2400 pixlar och en pixeltäthet på 402 PPI (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 20:9 och skyddas av Gorilla Glas 3.
Displayen är skarp och kontrastrik med utmärkt betraktningsvinkel.
En av det mest anmärkningsvärda med den här mobilen är processorn eftersom den istället för en MediaTek processor har en åttakärnig Snapdragon 7s Gen 2 processor.
Den här processorn har väldigt snabb respons när det kommer till mobilspel. Det är ganska snabbt för att vara en smartphone till detta pris. Man  får också ett internminne på 256 GB samt ett RAM minne på 8 GB så prestandan är inte alls för dålig. Det finns också en RAM Boost funktion som utnyttjar oanvänd lagring för att kunna erbjuda användaren ännu mer RAM minne.
Motorola lovar två Android uppdateringar, varav en kommer att vara årets lansering av operativsystemet Android 15. Man kan även förvänta sig tre år av säkerhets uppdateringar.
Den operativsystems version man får är Android 14 och eftersom det rör sig om en Motorola är systemet i det närmaste rent vilket är en fördel.
På baksidan sitter två kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins) respektive 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kameralinserna har multi directional PDAF, optisk bildstabilisering, autofokus och LED blixt.
På framsidan sitter en kameralins på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) med autofokus.
Motorola Edge (2024) kommer att innehålla Pixels Magic Editor, Magic Eraser, Photo Unblur och Google Auto Enhance-verktyg via Google Photos appen som finns installerad på mobiltelefonen. Dessa verktyg utnyttjar AI för att göra det lättare att finjustera de bilder man tar.
Mobilen har ett större batteri på 5000 mAh  som kan hålla i upp till 36 timmar på en laddning. Dessutom stöder batteriet snabbladdning på 68W via TurboPower.
Vilket innebär att du kan koppla in mobiltelefonen i 15 minuter för att få upp till 50 procent batteritid. Batteriet har stöd för trådlös laddning på 15W.
En Motorola Edge (2024) kostar runt 510 Euro vilket motsvarar ungefär 5700 kronor exklusive svensk moms. Med moms skulle man hamna på ungefär 7100 kronor.
Till det priset är Motorola Edge (2024) en direkt konkurrent till mobiltelefoner som Google Pixel 8A (6590 kronor) och OnePlus 12R (8690 kronor) men dessa två är flaggskepps mobiler vilket Motorola Edge (2024) ju inte är.
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Doro 8030