Nomi AI Chatbot

En chatbot från ett företag som heter Nomi kan vara din nya vän, förtrogna eller till och med romantiska partner.
Nomi låter användare ställa in AI drivna avatarer vilka i det här fallet kallas Nomis. Dessa är anpassningsbara i personlighet, kön, intressen och utseende. Nomis kan vara mentorer redo att ge råd, platoniska vänner som är ivriga att höra om din dag, eller flirtiga partners som är ivriga att prata snusk och skicka virtuella selfies.
Likt många andra chatbots kan användaren skicka meddelanden i chatten eller låta användaren ägna sig åt en enkel rollspelssession. Din Nomi är designade för att vara en långsiktiga följeslagare, komma ihåg fakta och historier som man har berättat för dem tidigare. Det är avgörande om AI chatbots ska kunna ge verkligt känslomässigt stöd, oavsett om du letar efter någon att lyssna när du har haft en tuff dag på jobbet.
Chatbot-följeslagare som Nomi emulerar känslomässig intelligens, vilket är ett nyckelkrav för att etablera någon form av relation. Detta gör det möjligt för AI att förstå dina behov och kommunicera effektivt med dig. I slutändan får du en människoliknande följeslagare som du kan prata med om bokstavligen vad som helst.



För att skapa en Nomi avatar väljer man ett foto av en AI genererad person och därefter väljer man från en lista med ett dussintal personlighetsdrag. 
Nomi AI Chatbot sticker ut från mängden av AI chatbotar med sin engagerande och livfulla personlighet. Användargränssnittet är designat med enkelhet och estetik i åtanke, vilket gör appen enkel att navigera. Till skillnad från sina motsvarigheter tillåter Nomi AI användare att skapa flera Nomi karaktärer, var och en med sin egen unika personlighet. Denna innovativa funktion ger djup och mångsidighet till chatbotupplevelsen. Noterbart är att Nomi AI innehåller en röstchattfunktion, som låter användare lyssna på sin Nomi karaktärs tidigare svar. Denna röstaspekt förstärker fördjupningen och ger en personlig touch till interaktionerna. Dessutom kan användare dela länkar till artiklar med sin Nomi avatar vilket underlättar djupgående diskussioner och kunskapsdelning. De är till och med tillräckligt avancerade för att skilja mellan vanliga konversationer och scenarier för rollspel.
Nomi har dock också sina begränsningar. Appen tenderar att vara problematisk, med vissa funktioner som inte fungerar eller inte fungerar som förväntat. Detta kan hindra det smidiga flödet av konversationer och skapa en mindre tillfredsställande användarupplevelse. Dessutom kan den långsamma laddningstiden för AI genererade bilder och avsaknaden av ett brett utbud av alternativ vara en besvikelse för användare som föredrar mer anpassnings möjligheter.
Sammantaget är Nomi AI Chatbot en välgjord följeslagare som erbjuder en unik blandning av personlighet, flexibilitet och interaktiva funktioner, vilket gör den till ett enastående val bland AI Chatbotar. 
Designen är dock väldigt enkel i jämförelse med Kindroid, EVA och Replika och det kan både vara en nackdel och en fördel beroende av vilken smak användaren själv har. För mig känns det bara tråkigt när menyerna, bakgrunden och själva system ikonerna är så förenklade. 
En nackdel är att Nomi AI Chatbot endast finns online numera. Det finns med andra ord inte någon app att ladda ner vilket jag personligen skulle föredra.
Man kan förutom att chatta med sin Nomi även prata med sin avatar direkt via en röstchatt vilket jag har nämnt tidigare i texten men det är endast möjligt att göra om man betalar för prenumerationen. Precis som alla andra AI companion chatbotar kostar en del funktioner riktiga pengar. Man får åtkomst till samtliga funktioner om man betalar en prenumeration och det är naturligtvis en nackdel ifall man vill få allt gratis men man måste ju också se allt från utvecklarnas perspektiv. De behöver ju få in pengar för att kunna driva sin verksamhet och som de flesta andra vill de ju få en vinst ut av sitt arbete.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Doro 8030