OnePlus Watch 2R

OnePlus Watch 2R är det senaste tillskottet till OnePlus bärbara familj och ett mer budgetvänligt alternativ till OnePlus Watch 2. Den erbjuder en övertygande blandning av funktioner och prisvärdhet. Visuellt tar den här smartklockan ett minimalistiskt tillvägagångssätt med en elegant, cirkulär design med en minimal AMOLED display. 
Denna smartklocka är en subtil men ändå betydande utveckling från sin föregångare och har två viktiga designförändringar som påverkar både estetik och funktionalitet. För det första har urets höljesmaterialet övergått från det polerade rostfria stålet i Watch 2 till en finish i borstad aluminium. Denna förändring ger inte bara en mer dämpad och modern look utan ger också en taktil dragningskraft, med den borstade texturen som ger ett behagligt grepp. Dessutom har glaset som täcker displayen genomgått en fullständig omdesign, nu med en plan yta, till skillnad från det lätt böjda glaset på OnePlus Watch 2. Denna platta glasdesign förstärker klockans övergripande slankhet och modernitet samtidigt som den potentiellt förbättrar reptålighet och hållbarhet.
Dess lätta aluminiumkonstruktion bidrar till komforten, vilket gör den till en perfekt följeslagare för dagligt bruk. 
OnePlus Watch 2R har ett armband som känns mycket billigare än de på OnePlus Watch 2 med en mer uttalad plastig textur än det smidiga gummit i den dyrare modellen. Det är inte dåligt på något sätt bara mindre elegant.
Klockan har en IP-68 Certifiering så den är damm och vattentät vilket innebär att den klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Smartklockan finns i färgerna Forest Green eller Gunmetal Gray.

Displayen är en AMOLED display på 1,43 tum med 466×466 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 461 PPI (pixlar per tum). Denna display skyddas av Panda Glas 
Klockan drivs av en fyrakärnig Snapdragon W5 Gen 1 processor på 1,7 GHz.
Den har ett RAM minne på 2 GB och ett internminne på 32 GB och minnesmängden är inte möjlig att utöka ytterligare eftersom plats för ett minneskort saknas.
OnePlus Watch 2R har identiskt operativsystem och skinn som sin föregångare så man får samma kombination av Wear OS by Google och RTOS.
Klockan har funktioner som Accelerometer, gyro, barometer, kompas, heart rate monitor samt SpO2 bland annat. Jag återkommer till fler funktioner längre ner i texten.
Batteriet är på 500 mAh och har stöd för laddning på 7,5W.
Tillverkaren OnePlus hävdar att klockan kan hålla igång i upp till 48 timmar vid vanlig användning och upp till 100 timmar vid lätt användning.
OnePlus Watch 2R tar ungefär en timme för en full laddning, så man kan enkelt ladda den samtidigt som man exempelvis gör sig redo för att gå till jobbet på morgonen
Klockan är utrustad med en uppsjö av hälso- och fitnessspårningsfunktioner, inklusive pulsmätning, mätning av blodsyremättnad (SpO2) och sömnspårning. 
Dessutom innehåller den en mängd olika träningslägen som tillgodoser olika träningsrutiner, vilket ger detaljerade insikter om dina träningsframsteg. På mjukvarusidan körs OnePlus Watch 2R på OnePlus proprietära RTOS vilket erbjuder en smidig och lyhörd användarupplevelse. Klockan stöder även Bluetooth samtal, vilket gör att du enkelt kan svara på samtal direkt från handleden. Detta förbättrar ytterligare dess funktionalitet. Trots att den saknar funktioner som GPS och NFC som finns på sin dyrare motsvarighet levererar OnePlus Watch 2R ett gediget värde vilket gör den till ett attraktivt alternativ för budgetmedvetna konsumenter som söker en snygg och funktionell smartklocka.
OnePlus Watch 2R kostar 3399 kronor vilket är ungefär 590 kronor billigare än den mer eleganta föregångaren OnePlus Watch 2. 
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en smartklocka på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartklocka.
Mitt råd är alltid att jämföra flera olika klockor inom samma prisklass genom att bland annat gå igenom vilka specifikationer och funktioner du får för dina pengar. Läs recensioner innan du bestämmer dig för att få tillräckligt med information för att kunna göra ett genomtänkt val.













Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Doro 8030