Vivo X Fold 3 Pro

Vivo X Fold 3 Pro har en design som imponerar på dig vid första anblicken. Du skulle nästan tro att denär en vanlig smartphone och inte en vikbar sådan. Mobilen väger bara 236 gram och vikten är så jämnt fördelad att den inte blir otymplig. Den finns endast i svart. Den matta finishen på baksidan ger ett stadigt grepp och förblir ren utan fingeravtryck och repor.
Mobiltelefonen har en mindre yttre display och en inre vikbar stor display och varje display har en inbäddad fingeravtrycksläsare.
Vivo X Fold3 Pro är tunnare än sin föregångare och mäter 11,2 mm hopfälld och 5,2 mm hopfälld.
Vivo har använt ett extremt hållbart gångjärn i kolfiber i den här mobiltelefonen. Den känns robust och solid när man öppnar eller stänger den. Gångjärnet på mobiltelefonen påstår mobiltillverkaren ska hålla i 12 år.
Telefonen har stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192kH med Hi-Res ljud och Snapdragon ljud men den saknar hörlursuttag.
Dagens flaggskepps mobiler har i stort sett aldrig ett hörlursuttag så det är inte direkt märkligt att det inte finns i det här fallet heller.
Denna smartphone har en IPX8 Certifiering vilket innebär att den klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.

Vivo X Fold 3 Pro har en yttre AMOLED display på 6,53 tum med en upplösning på 1172×2748 pixlar och har ett bildförhållande på 21:9 samt en bilduppdaterings frekvens på 120Hz.
Den inre displayen är på 8 tum med 2200×2480 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 413 PPI (pixlar per tum).
När man interagerar med dessa displayer slås man av deras ljusstyrka, fantastiska färgåtergivning och skärpa. Huvudskärmen har samma uppdateringsfrekvens och ljusstyrka som täckskärmen.
Vivo X Fold 3 Pro använder en åttakärnig Snapdragon 8 Gen 3 processor vilket är en processor som är vanligt förekommande hos flaggskepps mobiler som har lanserats 2024.
Den beprövade, kraftfulla processorn klarar av alla upptänkliga arbetsuppgifter man utsätter telefonen med lätthet. Prestandan matchar andra flaggskepps mobiler och slutresultatet är väldigt tillfredsställande. Att scrolla på nätet och i mobilens system, multitasking, växla mellan appar och spela tekniskt krävande mobilspel fungerar utmärkt. 
Basmodellen har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB men det existerar även andra varianter av samma smartphone med ett RAM minne på 16 GB och ett internminne på 512 GB och ett RAM minne på 16 GB och ett inbyggt minne på 1 TB.
Det finns ingen möjlighet att utöka minnesmängden genom att montera in ett minneskort så den minnesmängd man har tillgång till från start är det man måste klara sig med hela mobilens livslängd.
På baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 64 Megapixlar (periskop telefoto) och en kameralins på 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kameralinserna har PDAF, laser autofokus, optisk bildstabilisering, 3×optisk zoom och dubbla LED blixtar. Kameralinserna har Carl Zeiss optik.
De två framåtriktade selfie kameralinserna är båda två på 32 Megapixlar (vidvinkel linser). 
Det sitter en selfie kameralins på vardera displayen vilket är välkommet.
Bild resultaten är välbalanserade och är ganska respektabla bilder som duger gott och väl för att lägga upp på sociala medier.
Huvudkamerauppgraderingen ger bildkvalitetsförbättringen är ganska uppenbar, både för scenens detaljerade återgivning och färgåtergivning
Genom att använda ett ultratåligt lättvikts gångjärn i kolfiber kan gångjärnet förbli i 60 till 120 graders position men medför också att djupet på vecket på den inre displayen är betydligt mindre än tidigare.
Vivo X Fold 3 Pro körs på Funtouch 14 baserat på operativsystemet Android 14. Det finns förinstallerade appar som man kan avinstallera. Mobiltelefonen är också bland de första som använder Gemini Pro inbyggt från starten.
Trots det tunna chassit har Vivo X Fold 3 Pro ett batteri med en total kapacitet på 5700 mAh som kan laddas med max 100W och trådlös laddning på 50W.
Vivo X Fold 3 Pro kostar från 2078 dollar vilket motsvarar ungefär 22 112 kronor exklusive moms. Detta är med andra ord en extremt dyr toppmobil som dessutom inte säljs här i Sverige. Tänker du importera en till dig själv får du tyvärr räkna med en ännu större kostnad. 
Allt för många människor saknar kunskap när det kommer till de här produkterna även fast de oftast faktiskt använder sig av dem dagligen. Det är dags att ändra på det.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, specifikationer och pris. Allt för många människor chansar när man letar efter sin nästa smartphone.
Mitt råd är alltid att jämföra flera olika mobiltelefoner inom samma prisklass genom att bland annat gå igenom vilka specifikationer och funktioner du får för dina pengar. Läs recensioner innan du bestämmer dig för att få tillräckligt med information för att kunna göra ett genomtänkt val.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Doro 8030