Disorder

Disorder, NetEases grymt underskattade online multiplayer shooter som lanserades 2020 är väldigt roligt och underhållande att spela. Mobilspelet har fått beröm för sin grafik, fina bakgrunder och smidig gaming upplevelse. Trots det har den här third person shootern inte direkt nått någon större popularitet utan är istället en obskyr pärla som få personer har hört talas om.
Disorder äger rum 2030 vid en tidpunkt då hela världen är i krig med varandra. Ett privat militärt företag har mer eller mindre varufört krig, och det populäraste jobbet är att bli legsoldat. Detta har splittrat befolkningen i olika stridande fraktioner som ständigt kämpar mot varandra för pengar och tillgång till kärnvapen. Disorder är centrerat på heroiska spelkaraktärer liknande Apex Legends och Valorant och erbjuder mer än sexton karaktärer, var och en med en varierad spelstil till sitt förfogande. Mobilspelet ligger mer inom samma genre som Modern Combat Versus och Call Of Duty Mobile än PUBG:New State  eller Garena Free Fire .
Det är alltså mer en arena third person shooter än ett battle royale.

Spelkaraktärerna är häftiga med unika talanger och vapen. Spelare kan därför utveckla olika taktiker och spelstilar baserat på karaktärernas egenskaper. Var och en har unika förmågor så se till att använda varje karaktärs förmågor på rätt sätt för att vinna kampen. Man har inte på en gång tillgång till samtliga utan de flesta är faktiskt låsta och man kan med tiden låsa upp fler och fler genom att köpa dem med intjänad spelvaluta. Varje spelkaraktärer har två fasta vapen att välja bland och det är inte möjlig att uppgradera dessa eller att ens byta ut dem mot andra vapen vilket på sätt och vis kan vara en mindre nackdel.
Det finns fyra olika spellägen som kommer att ställa spelaren mot både AI kontrollerade och mänskliga motståndare. Single Base Battle är i grunden attack och försvar, Multi-Base Battle har flera lag som försöker hålla flera baser samtidigt, Offshore ULF har lag som försöker ta över en kärnvapenbeväpnad missilplats och Isle of Death där fem lag med sex spelare vardera tävlar om att behålla kontrollen över en escape point.  Det är lättare än det låter, eftersom själva ön sjunker medan matchen pågår. 
Disorder är dedikerade till att ge en utmärkt spelupplevelse på mobiltelefoner och varje spelomgång tar vanligtvis mellan 15 och 20 minuter.
Det här spelet är väldigt roligt att spela eftersom det är ett spännande action äventyr som dessutom är lite unikt på vissa sätt.  Spelet har en fin grafik vilket är ett måste för att jag ska vara intresserad och konceptet fungerar. Disorder är en fantastisk spelupplevelse och har det mesta jag behöver och förväntar mig från ett bra shooter spel men tyvärr finns det faktiskt ett problem med det. Spelet har inte ännu lanserats globalt, det är långt ifrån tillräckligt populärt och inte alls lika känt som det förtjänar. Disorder har i dagsläget inte uppdaterats på länge och det har tyvärr få aktiva spelare vilket medför att väntetiden mellan matcher kan bli betydligt längre än vad man förväntar sig. Detta är en irriterande nackdel och det är verkligen trist att inte fler känner till och spelar Disorder eftersom det är ett så bra mobilspel som verkligen fler borde få möjlighet att uppleva. Det är i nuläget ett av de mest underskattade skjutaspelen någonsin. Grundförutsättningarna existerar. Enkla kontroller, tjusig grafik, smidigt gameplay, you name it! Det behöver lanseras globalt, mycket marknadsföring krävs för att Disorder ska få fler aktiva spelare och uppdateringar av spelet är absolut nödvändig för att det ska kunna nå en högre nivå. 
Disorder är gratis att ladda ner och spela med undantag för ett fåtal karaktärer som man läser upp genom att spela. Detta mobilspel laddas enkelt ner till din mobiltelefon via Tap Tap i form av en APK fil ifall du är intresserad av att prova på denna obskyra pärla till mobilspel.







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.