Realme GT Neo 2

Realme GT Neo 2 är en flaggskepps dödare som lanserades 2021 och som sådan har den ett fördelaktigt pris. Den här typen av smartphones är väldigt prisvärda och hamnar på ungefär samma nivå som de betydligt dyrare flaggskepps mobilerna när det gäller prestanda och funktioner.
Den stora AMOLED displayen bryts upp av ett punchhål för den främre kameran. Hålet är ganska litet och stör inte tittarupplevelsen särskilt mycket när man använder mobilen för multimedia konsumtion. Stora displayer är mera användbara vid mobilspelande och streaming av media som till exempel Netflix, Viaplay, Paramount Plus och Disney Plus.
Det finns en strömknapp på den högra kanten och en volymknapp på den vänstra, och på baksidan sitter tre bakre kameralinser i  en något utskjutande Kameramodul. Tack vare de rundade hörnen och kanterna är den bekväm att hålla i handen och byggkvaliteten är god. 
Både fingeravtryckssensorn under displayens yta och Face Unlock kan användas för säker  upplåsning av displayen. Båda fungerar ganska snabbt och tillförlitligt, och kombinationen av de två är en ultimat lösning.

Skärmen är en AMOLED display på 6,6 tum med 1080×2400 pixlar vilket ger en pixeltäthet på acceptabla 392 PPI (pixlar per tum) och bildförhållandet är på 20:9 så displayen är mer långsmal än de brukade vara för flera år sedan.
Displayen hos Realme GT Neo 2 är fantastiskt bra med livfulla färger, skärpa och bra betraktningsvinklar.
Realme GT Neo 2 har en åttakärnig
Snapdragon 870 processor som är en av mest kraftfulla processorerna även om den inte är lika snabb som Snapdragon 888 som var en av de absoluta topp processorerna det år mobilen lanserades.
Med denna processor kan Realme GT NEO 2  vara ett hot mot riktiga avancerade smartphones. Den erbjuder  mycket prestanda och kan överträffa många mobiltefoner med samma prissättning. Priset på en mobiltelefon kan vara en indikation på inom vilken kategori mobiltefonen i fråga hamnar men det är långt ifrån alltid så. Ibland kan man få en betydligt bättre smartphone till samma pris och det är därför viktigt att som konsument vara lite påläst.
Den här processorn är ihopkopplad med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB eller ett RAM minne på 12 GB RAM och ett internminne på 256 GB. Basmodellen med mindre mängd inbyggt minne kommer att räcka för de flesta, även om hardcore gamers som jag själv skulle ha fördel av den bättre variantens RAM minne på 12 GB.
Denna smartphone kommer med operativsystemet Android 11 men med Realmes egna skinn UI 2 som ett lager ovanpå.
En nackdel med den här mobiltelefonen är de 
många förinstallerade appar som finns när man startade upp den för första gången. Men dessa är enkla att avinstallera även om det naturligtvis kan kännas en aning irriterande.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 64 Megapixlar (Vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt. Bilderna är faktiskt ganska skarpa och tilltalande med anständiga detaljer.
Batteriet på 5000 mAh har stöd för snabbladdning på 65W och behöver knappast mer än en halvtimme för full laddning.
Basmodellen kostar för tillfället 2790 kronor hos Netonnet och det är ett extremt bra pris med tanke på vad man får för pengarna.
Realme GT Neo 2 erbjuder en hälsosam mängd RAM minne och internminne, en utmärkt AMOLED display och en trio högkvalitativa bakre kameror medför att Realmes senaste flaggskepps dödare ett fantastiskt alternativ.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?