Motorola Moto G200

Motorola Moto G200 är en prisvärd telefon med prestanda på flaggskeppsnivå. Den är alltså en flaggskepps dödare. Den kommer att kännas som många andra flaggskepps mobiler förutom att den kostar ungefär hälften så mycket. Det är just det som är en flaggskepps dödare.
Framsidan av Motorola Moto G200 har ett punch hål för selfie kameran och relativt små ramar runt displayen.
Fingeravtrycksläsaren sitter integrerad i Powerknappen. Den sidomonterade fingeravtrycksläsaren är riktigt snabb och intuitivt att använda vilket gör det otroligt enkelt att låsa upp mobilen.
Ovanför fingeravtrycksläsaren, på telefonens högra långsida finns volymreglaget och på motsatt långsidas kant finns en liten Google Assistent knapp.
Hela chassit hos denna smartphone är byggd av plast och mobiltefonens plastkonstruktion är en uppenbar kompromiss för att hålla kostnaderna nere. När man som mobiltillverkare vill kunna erbjuda topp prestanda till budgetpris blir man tvungen att kompromissa på en del områden och satsa fullt ut på andra. 

Displayen är en LCD display på 6,8 tum med 1080×2460 pixlar och en pixeltäthet som landar på 395 PPI (pixlar per tum). 
Displayens bilduppdaterings frekvens på 144Hz är perfekt för spel och gör att användargränssnittet känns väldigt smidigt och responsivt. Mobilen kommer med en stor, tydlig och skarp display med fina färger så detta är en ultimat multimedia enhet som duger gott och väl för personer som brukar använda sin mobiltelefon för just multimedia konsumtion.
Processorn som driver telefonen är den åttakantiga Qualcomm Snapdragon 888 Plus processorn och det rör sig om en av de bästa 5G mobil processorer som finns. Den är mer än kapabel att hålla en jämn prestanda under krävande arbetsuppgifter. Denna processor  var en av de absolut mest kraftfulla processorerna som användes i mobiltelefoner när telefonen lanserades 2021. Appar laddade på ett ögonblick, spel körs på de högsta grafiska inställningarna utan några som helst problem. 
Grundmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB medans den andra varianten har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB. Tyvärr finns det ingen plats för ett minneskort så minneskapaciteten är inte möjlig att utöka i efterhand vilket kan vara en mindre nackdel.
Selfiekameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och det sitter på telefonens baksida ytterligare tre kameralinser på 108 Megapixlar (vidvinkel lins), 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en acisterande djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, autofokus och dubbla LED blixtar. Det finns ingen optisk bildstabilisator.
Kameralinsernaproducerar bilder med solid skärpa, bilddetaljer och färgnoggrannhet.
Operativsystemet är Android 11 och det rör sig som vanligt när det gäller Motorola om ett i det närmaste rent system och det ger många fördelar. Man ökar förutsättningarna för att få uppdateringar fort och själva telefonen arbetar på mer effektivt eftersom det inte är lika många funktioner som tynger ner systemet. 
Det finns ett 5000 mAh batteri inuti Motorola Moto G200 och det ger mellan en och två dagars användning beroende på hur mycket du använder telefonen. Hur länge man spelar mobilspel, hur många appar man har igång eller hur mycket man tittar på streamad film eller YouTube videor påverkar naturligtvis batteritiden.
För 4990 kronor får man en superkraftfull processor, en ren Android upplevelse, 144Hz bilduppdaterings frekvens, ett mycket kapabelt kamerasystem och stabil batteritid. Om man behöver en pålitlig mobil är denna smartphone ett utmärkt alternativ.
Men för att kunna känna till exakt vad man får för pengarna krävs lite förkunskaper hos konsumenterna. Kunskaper som i chockerande många fall helt enkelt saknas och som följaktligen leder till ökad risk för felköp. Se till att bli en medveten köpare.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?