Motorola Moto G31

Motorola Moto G31 är angelägen om att sticka ut bland de bästa billga budgetmobilerna och den lyckas med det till viss del.
Ramarna runt displayen är ganska framträdande, särskilt när det gäller "hakan" (nedre delen under displayen) på mobiltefonen och det finns en hålpunch selfiekamera längst upp i mitten av displayens överkant.
Designen är enkel med en ganska standard konstruktion för mobiler inom denna kategori. Volymknappen och Powerknappen med integrerad fingeravtrycksläsare sitter på telefonens högra långsida. Den sidomonterade fingeravtrycksläsaren fungerar bra men läser förståss inte upp displayen fullt lika snabbt som de fingeravtrycksläsare som sitter i dyrare mobiltefoner.
Jag gillar den lätt strukturerade plastbaksidan samt den robusta och högkvalitativa konstruktionen. Kameramodulen har också en snygg design med sitt runda, nästan organiska utseende. Kameramodulen sticker inte ut särskilt mycket från chassit vilket är ett plus.
Motorola Moto G31 är IP-52 Certifierat, så den är någorlunda väl skyddad mot damm och vattenstänk, men man bör aldrig sänka ner mobilen i vatten.
Denna budgetmobil levereras med ett genomskinligt plastfodral vilket kan skydda mobilen från repor och lättare fall från låg höjd.

Motorola Moto G31 har otroligt nog en AMOLED display vilket är ovanligt för mobiltefoner inom den här prisklassen och det rör sig dessutom om en rätt så högkvalitativ display. Displayen på 6,4 tum har 1080×2400 pixlar och en pixeltäthet på 411 PPI (pixlar per tum). Detta är en stort skillnad i jämförelse med Motorola Moto G22 som istället har en LCD display på  720×1600 pixlar.
Telefonens display ser ljus och levande ut för det mesta, även om den saknar en bilduppdaterings frekvens som är högre än standarden på 60Hz.
Displayen är dock det verkliga försäljningsargumentet eftersom displayen är väldigt bra med tanke på priset.
Att det är en AMOLED display och inte LCD är även det en fördel på grund av att den därmed levererar den typiska djupa svärtan.
Processorn är en åttakärnig MediaTek Helio G85 processor på 2 GHz och den sortens budgetprocessor kommer inte direkt att  hantera arbetsuppgifter lika väl som en budgetmobil i mellansegmentet. Man får har lite längre appladdningstider och man kommer att uppleva mindre fördröjningar och lagg i animationer emellanåt. En sådan här svagare processor är långt ifrån tillräckligt kraftfull för att man ska få en ultimat spelupplevelse när man spelar mobilspel av mer tekniskt krävande karaktär. Med basmodellen 
får man nöja sig med ett RAM minne på 4 GB  och ett internminne på 64 GB vilket är okej men mer inbyggt minne skulle inte skada. En för liten mängd internminne (32 GB) leder till att mobiltefonen snabbt fylls och ett resultat därav blir att den blir seg och ofta låser sig. Man kan i en sådan situation inte heller installera något eller spara de bilder man tar med mobilens kameralinser. 
Mobiltillverkaren Lenovo erbjuder en relativt ren Android upplevelse hos sina Motorola mobiler. Förutom användningen av Moto gester rör det sig om en ganska ren form av Android 11 vilket verkligen uppskattas.
Selfiekameran är på 13 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter ytterligare tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en pixeltäthet på 2 Megapixlar. Foton tagna utomhus under goda ljusförhållanden är relativt skarpa och ser överlag ganska bra ut men du kommer att märka av skillnaden mellan bilder tagna med den här mobiltelefonen och bilder tagna på mobiltelefoner högre upp i kategori trappan.
Vid lättare användning håller denna budgetmobil sin laddning bra så  batteriet på 5000 mAh kommer att ge användaren upp till två dagars användning. Batteritiden är med andra ord mycket bra men det existerar ingen som helst snabbladdning och det innebär att batteriet när det väl är tomt tar lång tid att ladda fullt igen.
En Motorola Moto G31 kostar 1990 kronor och därför blir den här telefonen ett passande alternativ för den lättare användaren som mest bara ringer samtal med sin mobiltelefon. 
Skaffa aldrig någonsin en ny smartphone på impuls utan att först läsa på och jämföra olika mobiltelefoner inom din budget. På det sättet undviker man att beställa en mobil som inte duger för dig vad gäller specifikationer och funktioner. Även om olika mobiltelefoner ligger inom samma prisklass betyder inte det att de är likvärdiga vilket många trist nog verkar tro. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?