Motorola Moto G22

Motorola har tillkännagivit sin nya smartphone Motorola Moto G22, en budgetmobil som erbjuder några lockande funktioner och specifikationer för personer som vill ha en billig och funktionell mobiltefon. Sålunda fortsätter Lenovo att utöka sin G-linje av billiga mobiltelefoner och strävar efter att uppnå en utmärkt balans mellan funktionalitet, kvalitet och prislapp. 
Displayen är stor med ett runt hål i mitten av displayens överkant för selfiekameran och ramarna runt denna display är inte precis supertunna.
Motorola Moto G22 har en lite kantigare design än sin föregångare med platt baksida och lätt rundade hörn och kanter.
Materialet på kanterna runt telefonen och bakstycket är konstruerat av ganska ömtålig plast och det medför att mobilen lätt får små repor. De flesta användare har dock mobilfodral eller skal på sina mobiltefoner så problemet är inte särskilt stort men det är värt att nämna.
Den har en sidomonterad fingeravtrycksläsare och ett hörlursuttag samt funktionen Face Unlock.
Motorola Moto G22 finns i de tre färgerna Iceberg Blue, Cosmic Black eller Pearl White.

Motorola Moto G22 har en LCD display på 720× 1600 pixlar med en pixeltäthet på 268 PPI (pixlar per tum) och ett bildförhållande på 20:9. Detta är med andra ord inte direkt den allra mest skarpa displayen men den är ändå okej för den lättare användare denna smartphone riktar sig mot. Bilduppdaterings frekvensen ligger otroligt nog på 90Hz vilket är väldigt ovanligt för att vara en mobiltelefon i den här kategorin.
Mobilen drivs av en lågbudget processor i form av en åttakärnig MediaTek Helio G37 processor så förvänta dig inte att kunna spela mobilspel med den här mobiltelefonen. Processorn är allt för svag för att klara av sådana krävande arbetsuppgifter. Detta är mer en mobil som bör användas av den lättare användaren som mest bara ringer samtal och kanske emellanåt är aktiv på sociala medier eller helt enkelt bara surfar runt på nätet.  Motorola Moto G22 har ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 64 GB. Minneskapaciteten är möjlig att utöka i efterhand eftersom det finns plats för ett minneskort vilket är en fördel med den här mobiltelefonen. Internminnet är okej men det hade inte skadat ifall man hade haft mer inbyggt minne. Ett internminne fylls nämligen upp med tiden och tillslut kommer den aktuella mobilen knappt gå att använda på grund av fullt internminne. Se därför alltid till att skaffa en smartphone med tillräckligt med inbyggt minne. Min rekommendation är att ha ett internminne på minst 64 GB. 
Programvaran är Googles senaste version av  operativsystem Android alltså Android 12  med Motorolas typiskt minimalistiska, nästan rena skinn som ett lager ovanpå. Motorola ägdes under en period av just Google och det märks fortfarande flera år efteråt.
Man får en framåtriktad kameralins på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan i en rektangulär kameramodul med avrundade hörn sitter ytterligare fyra kameralinser på 
För det får du en telefon med en fyrlinskamera, 50 Megapixlar (vidvinkel lins),  8 Megapixlar  (ultra vidvinkel lins), en djupsensor på 2 Megapixlar och en Makrolins på 2 Megapixlar. Som vanligt med billiga telefoner kommer de förmodligen inte alla att vara särskilt användbara. Kameralinserna på 2 Megapixlar är endast utfyllnad för att imponera på eventuella köpare men att ha en huvudkameralins på 50 Megapixlar till det här priset är imponerande.
Moto G22 har också ett stort batteri på 5000 mAh, en storlek som inte är ovanlig hos billigare telefoner men ändå är trevlig att se. Batteriet har stöd för snabbladdning på 15W men stöder inte trådlös laddning.
En Motorola Moto G22 kostar 1790 kronor och priset är en tydlig fingervisning om att det här är en budgetmobil och därmed får man naturligtvis inte någon kraftfull processor, en display av hög kvalitet eller en mer påkostad design och konstruktion.
Priset tillsammans med en bra batteritid och en bra huvudkameralins är de största fördelarna med Motorola Moto G22.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?