Flaggskepps dödare

Vad är en flaggskepps dödare? Det är helt enkelt en mobiltelefon som erbjuder en upplevelse som liknar en påkostad Samsung Galaxy S22 eller en iPhone 13 till en bråkdel av kostnaden. Benämningen tog fart 2014 när OnePlus kom in på marknaden med sin första smartphone OnePlus One.
Man behöver alltså inte spendera 10 000 kronor eller mer för att få en avancerad smartphone. Det finns gott om så kallade flaggskepps dödare som erbjuder topp prestanda till ett betydligt lägre pris, komplett med en kraftfull topp processor, gott om RAM minne och internminne samt ofta men inte alltid en premium design. Dessa smartphones kombinerar extremt kraftfull prestanda med ett kapabelt, ofta högkvalitativt kamerasystem som  tillsammans gör de här mobiltelefonerna väldigt prisvärda.
De saknar dock ofta funktioner som man kan hitta hos dyrare flaggskepp, som vattentäthet, trådlös laddning och har ibland ett chassi av plast istället för glas. Detta för att kunna få ner priset på mobiltelefonen. Huruvida avvägningen är värd det eller inte beror på dina personliga preferenser.  Att få teknisk hårdvara till halva priset jämfört med de dyra toppmobilerna (flaggskepps mobilerna), varför skulle man inte gilla det?
En flaggskepps dödare hamnar näst högst upp på mobilkategori trappan, strax under flaggskepps mobilerna som ju ligger på den absoluta toppen.

Nu är det tyvärr så att varken säljare eller mobiltillverkare brukar ange inom vilken kategori deras produkt hamnar så det är en kunskap man behöver besitta själv. Teknik journalister som skriver mobil recensioner brukar däremot använda sig av kategorierna.

OnePlus Nord 2  är en utmärkt mobiltelefon med en skarp AMOLED display, kraftfullt Dimensity 1200 processor, högkvalitativa stereohögtalare och kapabla kameror. Den erbjuder också en bra batteritid och blixtsnabb snabbladdning.
Lägsta pris: 3690 kronor
Xiaomi 11T är ett utmärkt smartphone som lätt kan betraktas som en flaggskepps dödare. Den har en fantastisk AMOLED display med en bilduppdaterings frekvens på 120Hz.  Dimensity 1200 processorn levererar flaggskeppsliknande prestanda.
Lägsta pris: 2990 kronor
Poco X3 Pro en riktig flaggskepps dödare vilken imponerar med en högkvalitativ 120Hz AMOLED display och en kraftfull Qualcomm processor i form av Snapdragon 860. 
Den har en bra batteritid och snabbladdning i toppklass men dess chassi är konstruerat av plast.
Lägsta pris: 2490 kronor
Samsung Galaxy S20 FE ger några fantastiska grundläggande specifikationer till ett överkomligt pris, som en kraftfull och effektiv Exynos 990 processor ett batteri på 4500 mAh,
vattentäthet, trådlös laddning, en 120Hz AMOLED display. Telefonen är konstruerad av plast som ett sätt att få ner slutpriset.
Lägsta pris: 4190 kronor
Realme GT Neo 2 erbjuder några imponerande specifikationer till ett konkurrenskraftigt pris.  Den här mobiltelefonen ger en bra batteritid, fantastiska AMOLED display, kraftfull topp processor och högkvalitativa högtalare.
Lägsta pris: 2790 kronor

Alla de här exemplen bör tilltala smartphoneköpare som letar efter en flaggskepps mobil till betydligt lägre priser än vad de vanliga flaggskeppen brukar kosta. Jag håller mig ständigt uppdaterad när det gäller mobiltefoner så fortsätt gärna att läsa bloggen för mer läsvärd information inom ämnet mobiltefoner.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?