OnePlus Nord N20 5G

OnePlus har presenterat en ny Nord enhet, OnePlus Nord N20 5G vilket är en budgetmobil i mellansegmentet.
Den kommer att ha en snyggare, tunnare design än sin föregångare OnePlus Nord N10 men chassit och telefonens kanter är fortfarande av plast.
Displayen har jämnt fördelade tunna ramar runt om samt i det övre vänstra hörnet finns ett punchhål för selfie kameran. Under skärmens yta finns en fingeravtrycksläsare placerad vilken låser upp displayen snabbt och smidigt.
På den plana baksidan har Nord N20 5G tre kameror, som inte är inhysta i den klassiska kameramodul vi har sett de senaste åren, utan kamerorna är helt enkelt placerade separat i runda utskärningar i chassit. Mobiltefonen ser därmed helt annorlunda ut än de smartphones som introducerats av OnePlus hittills.
En smartphone inom den här kategorin av mobiltefoner saknar oftast trådlös laddning och IP-Certifieringar som ett av flera olika sätt att hålla nere priset. De funktionerna hittar man följdaktligen även inte här.

 

OnePlus Nord N20 5G kommer med en AMOLED display på 6,43 tum med en skärmupplösning på 1080×2400 pixlar och ett bildförhållande på 20:9. Denna har också en pixeltäthet på 409 PPI (pixlar per tum).
Tyvärr finns här ingen högre bilduppdaterings frekvens utan man får nöja sig med en standard bilduppdaterings frekvens på 60Hz.
Den här budgetmobilen i mellansegmentet av en åttakantiga Qualcomm tillverkad Snapdragon 695 processor på 2,2 GHz vilken  är ihopkopplad med ett RAM minne på 6 GB och ett internminne  på 128 GB.  För mer lagringsutrymme har telefonen även en microSD kortplats. Denna mobiltelefon har tillräckligt med plats och det faktum att minneskapaciteten är möjlig att utöka i efterhand är en mindre fördel men när en mobil har en liten mängd internminne kan man inte tänka att ett minneskort kan kompensera för detta. På microSD kort kan man nämligen inte spara appar eller uppdateringar av dessa appar och uppdateringar av systemet och säkerhets uppdateringar. Man kan endast spara videor, bilder och dokument. 
Enligt specifikationen kommer OnePlus Nord N20 att levereras med operativsystemet Android 11 istället för den senaste Android 12. Det nämns inte när enheten kommer att få programuppdateringen till den färskaste versionen.
I fronten sitter en selfie kamera på 16 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser. Den har enligt vissa uppgifter en huvudkameralins på 64 Megapixlar, en Makrolins på 2 Megapixlar samt en djupsensor på 2 Megapixlar. De huvudsakliga funktionerna som är installerade i mobilen är serietagning, LED blixt, PDF och digital zoom.
Just nu får man dessvärre olika information om exakt vilka kameralinser OnePlus Nord N20 har så jag uppdaterar informationen så fort jag får man säkra uppgifter.
Batteriet är på 4500 mAh och har stöd för snabbladdning på 33W. Det borde ge användarna kraft hela dagen under normala förhållanden.
OnePlus Nord N20 5G är ett prisvärt erbjudande för dig att investera i. Den har ett kamerasystem som ger hyfsat kristallklara bilder med sin uppsättning kameror, en smidig användning tack vare en någorlunda kraftfull processor. Dessutom bidrar en optisk fingeravtryckssensor under skärmen till mobilens användarvänlighet och säkerhet.
För tillfället har OnePlus Nord N20 5G bara tillkännagetts för den amerikanska marknaden med försäljningsstart från 28 april till ett pris av 280 dollar vilket skulle motsvara ungefär 2700 kronor exklusive moms. Med moms skulle man då landa på kronor 3400 kronor och det medför att mobiltefonen kostar nästan lika mycket som en OnePlus Nord 2 ( 3690 kronor) och den har bättre prestanda än den här mobiltelefonen. 
Beställ aldrig någonsin en ny smartphone på impuls utan att först läsa på och jämföra olika mobiltelefoner.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?