OnePlus Nord 2

OnePlus Nord 2 fungerar som en återgång till det gamla sättet OnePlus brukade göra mobiltefoner. Tack vare smarta kompromisser på vissa områden är det här en mobiltelefon som framgångsrikt kommer att lura dig att den är en flaggskepps mobil även om det inte riktigt är det.
En del av telefonens specifikationer är tydliga kompromisser avsedda att nå en lägre prisnivå. Man får ifall man skaffar sig en OnePlus Nord 2 får man på många sätt en toppmobil till medelklasspris. En flaggskepps dödare helt enkelt.
Telefonens design är elegant och mer premium men är inte överdriven på något sätt.
Mobiltelefonen täcks av glas både på fram och baksida, med lätt böjning av glaset vid långsidornas kanter. Den rektangulära kameramodulen är något upphöjda över resten av bakstycket så smartphonen (om du inte använder ett mobilfodral) kommer att vobbla om man placerar den på en plan yta när man använder den.
På framsidan sitter en stor display med tunna ramar runt om och den har ett ensamt hål i displayen för selfie kameran istället för de dubbla kameralinser som finns hos föregångaren OnePlus Nord.
Fingeravtrycksläsaren under displayens yta fungerar tillräckligt snabbt och tillförlitligt.

OnePlus Nord 2 är en mobiltelefon med en bra display. Den har bra ljusstyrka vilket gör att det inte är några problem att se innehållet även under starkt solsken. Bilden är skarp med utmärkta färger. AMOLED displayen på 6,4 tum är ungefär lika stor som hos föregångaren OnePlus Nord . Displayen har 1080×2400 pixlar vilket leder till att pixeltätheten hamnar på 410 PPI (pixlar per tum) och den har en bilduppdaterings frekvens på 90 Hertz vilket är högre än standarden som ligger på 60 Hz.
Grundmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men det finns ingen plats för ett minneskort så minneskapaciteten är inte möjlig att utöka i efterhand. Sedan existerar även två bättre varianter med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB eller ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB. 
Dimensity 1200 är för närvarande den mest kraftfulla MediaTek processorn och dess prestanda ligger ungefär någonstans mellan Snapdragon 860 och Snapdragon 870. Den är med andra ord extremt kraftfull och kan enkelt driva alla mobilspel, även de mer tekniskt krävande mobilspelen som Call Of Duty MobileBadlandersCyber HunterDisorder och PUBG:New State.
Den framåtvända selfie kameralinsen är på 32 Megapixlar och ger bilder av bra kvalitet. Baksidan av mobiltelefonen har tre kameralinser. En 50 Megapixlars huvudkamera, en på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en kameralins på 2 Megapixlar. Kameralinserna har PDAF, optisk bildstabilisator samt LED blixt. Nattfotografering med huvudkameran ger imponerande resultat om fotografen har en stadig hand. Bilder överlag ger rikligt med detaljer och bra kontrast medan färgerna är naturliga. 
OnePlus Nord 2 kommer med en snabbladdare på 65W som kan ladda batteriet på 4500 mAh helt fullt på endast trettio minuter. Den här mobiltelefonen har alltså ett stort batteri i kombination med en väldigt snabb snabbladdning och det är en stor fördel som borde vara en bidragande orsak till att folk ska bli intresserade av den här mobiltelefonen.
För sitt pris är OnePlus Nord 2 ett solidt erbjudande. Det kanske inte är den mest spännande telefonen på marknaden men den får jobbet gjort utan några större kompromisser. Den är inte bara en bra mobil för att vara från 2021, utan kommer att förbli konkurrenskraftig under de närmaste åren tack vare dese kraftfulla och effektiva processor.
Priset ligger när det här blogginlägget publiceras på 3690 kronor hos Netonnet och det är ett väldigt bra pris med tanke på vad man får för pengarna. Men det är klart att för att fatta det behöver man förstå vad man ska kolla efter. Väldigt många människor där ute har dessvärre noll koll på den här sortens saker. Man måste vara påläst om man vill få bästa möjliga mobiltelefon för pengarna. Beställ aldrig någonsin en ny smartphone på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på vad du brukar använda din smartphone till. Läs recensioner, jämför mobiltefonernas specifikationer och funktioner och pris för att undvika felbeställningar.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?