Honor Play 40S

Honor har precis lanserat sin senaste budgetmobil Honor Play 40S i Kina ungefär en månad efter att ha introducerat Honor Play 40. Denna smartphone kan komma att lanseras globalt vid en senare tidpunkt.
Denna smartphone har en stor display med vattendropps formad flärp för selfie kameran, någorlunda tunna ramar på långsidorna samt en lite tjockare haka längst ner. Den här typen av design är vanlig hos lite billigare mobiltelefoner.
Både chassit och kanterna runt mobiltelefonen är konstruerade av plast. Mobilen har Powerknappen och volymknapparna på höger långsida. Fingeravtrycksläsaren är integrerad i Powerknappen och låser upp mobiltelefonen någorlunda snabbt och smidigt.
På baksidan sitter två cirkulära kameramoduler lodrät på rad i övre vänstra hörnet.
Bakstycket har matta färger och drar inte åt sig fingeravtryck eller smuts.
Märkeslogotypen syns i nedre vänstra hörnet på baksidan.
Mobiltelefonen finns i två färgalternativ, nämligen Midnight Black och Green.

Honor Play 40S har en LCD display på 6,56 tum med 720×1612 pixlar och en pixeltäthet på 269 PPI (pixlar per tum) och har en bilduppdaterings frekvens på 90Hz. Det rör sig knappast om någon högkvalitativ, skarp och kontrastrik display vilket pixeltätheten tydligt indikerar. Displayen kan dock duga för den lättare användaren. Den är tillräckligt stor för att man med lätthet ska kunna se vad som visas på displayen när man exempelvis tittar på Youtube videor men den kan möjligen bli jobbig att titta på ifall man försöker titta på en hel långfilm.
Denna budgetmobil är byggd kring en åttakärnig Snapdragon 480 Plus processor med stöd för 5G. En processor av det här slaget är långt ifrån kraftfull så glöm att kunna spela mer tekniskt krävande mobilspel på den här mobiltelefonen. Mobilspel som Call Of Duty Mobile , New State , Lost Light , Arena Breakout och Genshin Impact  är ej spelbara.
Processorn kompletteras med ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 128 GB. Denna gång existerar endast en variant av mobilen vilket idag är ganska ovanligt. I de flesta fall finns det åtminstone minst en version till men så är det alltså inte här.
Det finns plats för ett minneskort så minnesmängden är till och med möjlig att utöka ytterligare i efterhand ifall behovet skulle uppstå.
Med sitt för en billig smartphone ovanligt generösa internminne erbjuder Honor Play 40S gott om utrymme för att lagra multimediainnehåll, såsom högupplösta bilder, videor och stora musikbibliotek vilket säkerställer att användaren har allt de behöver till hands. Eftersom man sannolikt inte heller kommer att installera mobilspel som tar upp mycket av minnesmängden kommer man med den minneskapacitet man får från början lätt klara sig hela mobilens livslängd.
Den erbjuder två kameralinser på baksidan  med en Kameralins på 13 Megapixlar (vidvinkel lins) och en djupsensor på 2 Megapixlar.
På framsidan har mobiltelefonen en Kameralins på 8 Megapixlar för selfies.
Man kan ta helt okej bilder som duger för att lägga upp bilder på sociala medier men har man lite högre krav på kvaliteten bör man leta efter någon annan mobiltelefon. 
Vill man ha riktigt fina bilder är det bäst om man letar sin smartphone inom kategorin budgetmobiler i mellansegmentet eller i någon högre kategori ifall man har ekonomisk möjlighet.
Honor Play 40S kommer med operativsystemet Android 13 med tillverkarens egna skinn MagicOS 7.1 som ett lager ovanpå. Denna smartphone har med andra ord inte en ren version av operativsystemet vilket är att föredra av flera uppenbara anledningar. Detta är en mindre nackdel men Honors åtagande att tillhandahålla regelbundna uppdateringar säkerställer att användare kan uppgradera till nyare versioner av operativsystemet när de blir tillgängliga.
En av den här telefonens största fördelar är dess massiva 5200mAh batteri som stöder 10W laddning.
Tack vare sitt stora batteri säkerställer Honor Play 40S att användaren får en bra batteritid och tack vare den svagare processorn blir batteritiden ännu bättre än vad den annars hade varit.
Har man en mobiltelefon med en kraftfull processor förbrukar den naturligtvis mer ström eftersom den kräver mer ström för att hålla igång.
Tyvärr saknar batteriet stöd för snabbladdning så när det väl behöver laddas kommer det att ta lång tid innan det blir fulladdat igen. 
Honor Play 40S är en kategori av mobiltelefoner som jag inte kan rekommendera för de flesta människor eftersom den har en så svag processor och inte en särskilt skarp display. Denna smartphone duger enbart för den lättare användaren som mest bara använder sin mobiltelefon för att ringa telefonsamtal, skicka sms och möjligen surfa på nätet någon gång ibland.
Det finns ännu ingen information om när eller om modellen kommer att lanseras på den globala marknaden. 
Mobiltillverkaren Honor var tidigare ett dotterbolag till Huawei vilket ledde till att denna mobiltillverkare likt moderbolaget blev svartlistade av amerikanska regeringen . Men numera är Honor ett helt fristående företag och därmed har de problem svartlistningen har lett till upphört helt. Det är med andra ord inte något problem att äga en mobil från Honor.
Honor Play 40S kostar 137 dollar vilket motsvarar ungefär 1500 kronor exklusive moms och om priset ligger på den nivån om den här mobiltelefonen lanseras i Sverige blir den definitivt inte ett bra köp. Med moms skulle man landa på runt 1900 kronor och för de pengarna kan man ifall man letar hitta en betydligt bättre mobiltelefon. Men hur ska man veta det när man inte ens bryr sig om att kolla specifikationerna hos den mobiltelefon man väljer?
Se till att vara en medveten mobilköpare från och med nu så blir resultatet mycket bättre. Man kan få en väldigt mycket bättre smartphone än vad man har tänkt från början om man läser recensioner och jämför olika mobilers specifikationer, funktioner, konstruktion och pris. Detta till samma eller nästan samma kostnad.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?