Realme GT 5 4G

Realmes senaste flaggskepps mobil skulle som vanligt när det gäller den kategorin av mobiltelefoner mycket väl kunna tillfredsställa den typen av användare som vill ha det senaste och bästa som mobilteknologi har att erbjuda.
Displayen är i vanlig ordning stor med supertunna ramar runt om.  Displayen har ett punch hål för selfiekameran och det sitter i mitten av displayens överkant.
Under displayens yta sitter en fingeravtrycksläsare som fungerar väldigt väl.
Baksidan är täckt av flera lager glas men ser ut att vara av metall.
Den sandblästrade metalliknande strukturen på baksidan ser ut som en design detalj från det förflutna medan den stora kameramodulens utseende ser ut av Google Pixels visir design.
Det är visserligen utmärkande för hur dess kameramodul sträcker sig över hela mobiltelefonens bredd snarare än att bara sitta på vänster sida likt de flesta smartphones idag.
Mobilen blir lite topptung, tack vare designen på kameramodulen och de komponenter som finns där. Detta kan vara en mindre nackdel.
Den är välkonstruerad och är robust byggd samtidigt som den har en mer premium flaggskepps design. Det syns på den att den inte är någon budgetmobil.

Realme GT5 har en underbar och ljusstark AMOLED display på 6,78 tum med 1240×2772 pixlar och detta leder till en pixeltäthet på 451 PPI (pixlar per tum).
Detta är en skarp och kontrastrik display med fina färger och dess storlek gör att telefonen blir en utmärkt multimedia mobil.
Denna smartphone är i grunden en premium flaggskepps mobil och det tydliggörs ytterligare av att den har en åttakärnig Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 processor under chassit.
Detta medför att mobiltelefonen blir ett underhållningskraftpaket för videor, musik och speciellt mobilspelande. En nackdel är att mobilen blir lite för varm för komfort när man spelar tekniskt krävande mobilspel som New State Lost Light , Arena Breakout Genshin Impact  och Call Of Duty Mobile .
Prestanda på den nivån var ganska imponerande, men man kanske vill ägna mer uppmärksamhet åt värmen mobiltelefonen genererar.
Den här mobiltelefonen existerar i två olika varianter där basmodellen har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB medan den bättre varianten har ett RAM minne på 16 GB och ett internminne på 512 GB.
Detta finns gott om plats för appar, uppdateringar av operativsystemet och appar samt för bilder och videor. Den stora minnesmängd man får när man beställer en flaggskepps mobil är en av flera fördelar med just den kategorin av mobiltelefoner.
Det borde tillhöra den allmänna kunskapen att veta om att det existerar flera olika kategorier när det gäller smartphones men dessvärre verkar väldigt många människor sakna den kunskapen. 
På baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar(vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och slutligen en Makrolins på 2 Megapixlar. 
Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisering och dubbla LED blixtar.
Selfie kameran i fronten är på 16 Megapixlar.
Realme GT 5 4G håller en ganska hög kamerakvalitet precis som väntat för toppmobiler. Bilder tagna med framförallt huvudkameran ger skarpa, detaljerade bilder med tjusiga färger.
Telefonen kör realme UI 4.0 mobiltillverkaren skräddarsydda skinn byggd ovanpå den nuvarande Android 13 versionen. Det rör sig alltså inte om en ren version av operativsystemet vilket är att föredra på grund av att det underlättar att få snabba uppdateringar.
Realme GT5 har ett stort batteri på 5240 mAh med stöd för supersnabb laddning på 150W vilket gör att batteriet kan laddas från noll till femtio procent på endast sju minuter. 
Ett stort batteri som troligen ger en bra batteritid i kombination med snabbladdning är en väldigt bra kombination. 
Den här mobiltelefonen hade nästan varit perfekt om inte för det enkla faktum att den inte är tillgänglig någonstans utanför Kina. Åtminstone inte för tillfället. Det finns en chans att det kan nå vissa globala marknader vid ett senare tillfälle.
Realme GT 5 4G har ett pris runt 399 dollar vilket motsvarar ungefär 4450 kronor exklusive moms. Med moms skulle vi teoretiskt landa på runt 5560 kronor vilket gör att den här mobiltelefonen får ett något mer överkomligt pris. Detta är ingen billig smartphone men det är å andra sidan få flaggskepps mobiler. Däremot är den betydligt billigare än många mobiltelefoner inom samma kategori vilket gör den till en så kallad flaggskepps dödare .
När man ska beställa en ny smartphone behöver man vara påläst och kunnig inom området. Undvik att beställa en ny mobiltelefon på impuls. Det vill säga utan att först kolla upp specifikationerna hos den valda mobilen. Läs recensioner och jämför mobiltelefoners specifikationer, funktioner, konstruktion och pris för att kunna hitta bästa möjliga mobiltelefon inom din budget.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?