iPhone 15 Pro Max

iPhone 15 Pro Max är en kraftfull flaggskepps mobil  som erbjuder en hel del uppgraderingar jämfört med sin föregångare.
Ramarna runt den stora displayen är något tunnare än tidigare. Det är till stor del därför Apple har kunnat behålla samma display storlek samtidigt som längden och bredden på mobiltelefonen minskat något.
Kanterna på iPhone 15 Pro Max vilka består av titanium och inte rostfritt stål denna gång är mycket lätt avfasade jämfört med förra årets modell. Den har en tillräckligt platt kant för att fortfarande ha den bekanta iPhone designen, men den ligger lite mer bekväma i handen.
Den här gången får man en extra knapp den så kallade Action Button. Tystningsknappen är borta och som standard gör Action Button vad den gjorde. Nämligen tysta och slå på mobiltelefonens ljud. Men knappen kan göra mycket mer än så. Man kan anpassa den för att tända mobilens ficklampa, öppna kameraappen eller aktivera ett fokusläge bland andra alternativ.
Bakstycket har en borstade metallfinish men täcks av flera lager glas.
Kanterna är rundade och mindre skarpa än den senaste Pro Max så den gräver i  händerna mindre.
Den nedre kanten rymmer den nya USB Typ C porten vilken är en välkommen nyhet eftersom man kan ladda många av sina elektroniska apparater med samma laddare. Det vill säga ifall de har samma stöd för snabbladdning. Man bör naturligtvis inte ladda en apparat som saknar stöd för snabbladdning med en snabbladdnings laddare.
iPhone 15 Pro Max har stereo högtalare men saknar hörlursuttag vilket är väldigt vanligt hos flaggskepps mobiler som den här.
Denna smartphone har en IP-68 Certifiering vilket innebär att telefonen klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Mobiltelefonen finns i färgerna naturlig titan, vit titan, svart titan och blå titan.

iPhone 15 Pro Max har en Retina XDR AMOLED display på 6,7 tum med 1290×2796 pixlar och har en pixeltäthet på 460 PPI (pixlar per tum).
Displayen skyddas av Ceramic Shield glas och har en bilduppdaterings frekvens på 120 Hz.
Bildförhållandet ligger på 19:5:9 så displayen är mer långsmal än vad som för exempelvis 8 år sedan var vanligt.
Tack vare den höga bilduppdaterings frekvensen på 120 Hz medför att scrollning genom menyerna och på sidor på nätet går tillfredsställande smidigt.
Den här mobiltelefonen har en stor display och det gör att den blir en utmärkt multimedia mobil som duger väldigt väl för att titta på streamade filmer på Netflix, titta på YouTube videor och läsa texter.
Dynamic Island finns fortfarande kvar. Där får man uppdateringar i realtid högst upp på displayen. Man kan till exempel se notifikationer, missade samtal och så vidare samt man får en enkel åtkomst till sin Spotify spellista.
Många iPhone användare har den felaktiga uppfattningen att Dynamic Island  är en funktion som helt och hållet har hittats på av Apple men det är alltså inte alls korrekt. Samma typ av ide har använts av mobiltelefoner med operativsystemet Android flera år innan. 
iPhone 15 Pro modellerna är utrustade med den nya sexkärniga A17 Pro Bionic processorn. Apple framhäver hur mycket mer strömsnålt processorn är än den tidigare Pro seriens processorer.
En av de största uppdateringarna med denna processor är den sexkärniga grafikprocessorn som möjliggör hårdvaruaccelererad ray tracing för realistiska ljuseffekter i mobilspel. Detta gör att Apple kan locka seriösa utvecklare och studior som Capcom och Ubisoft att ta versioner på konsolnivå av sina titlar till iPhone.
Det betyder att AAA spel som Resident Evil Village och Assassin's Creed Mirage kommer till App Store senare i år.
Grundmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB men det existerar även andra varianter. Dessa har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 512 GB och ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på hela 1 TB.
På baksidan sitter fyra kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 12 Megapixlar (periskop telepfoto lins), 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en TOF 3D LiDAR scanner (djupsensor).
Kamerorna har dubbel pixel PDAF, sensor shift optisk bildstabilisering, 5 × optisk zoom och dubbla LED blixtar.
De två selfie kameralinserna är på 12 Megapixlar (vidvinkel lins) och en
SL 3D kameralins (djupsensor/biometrisk sensor).
iPhone 15 Pro Max leverar närbilder som är något renare än vad dess föregångare kunde producera.
För det mesta levererar mobilen solida landskaps bilder och porträttbilder i dagsljus och har visat en liten förbättring när det gäller bilder tagna i svagt ljus.
Eftersom det här är en stor smartphone får man också plats med ett stort batteri och det batteriet har en storlek på 4422 mAh.
De flesta användare borde inte ha några problem att ta sig igenom en hel dag på en enda laddning
När det är dags att ladda om sin iPhone kan man förvänta sig liknande laddningshastigheter som äldre modeller genom att man bör få upp till 50 procent laddning på cirka 30 minuter.
Batteriet har stöd för trådlös MagSafe laddning på 15W och vanlig trådlös laddning (Qi) på 7.5W.
En iPhone 15 Pro Max kostar från 17 995 kronor och det är väldigt mycket pengar att spendera på en smartphone. Man kan få tre hyfsat bra budgetmobiler i mellansegmentet för samma kostnad. Inom Android finns flera olika kategorier av mobiltelefoner  men när det gäller iOS producerar man endast mobiltelefoner inom kategorin flaggskepps mobiler.
Se till att vara en medveten mobilköpare . Man kan få en väldigt mycket bättre smartphone än vad man har tänkt från början om man läser recensioner och jämför olika mobilers specifikationer, funktioner, konstruktion och pris.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?