Google Pixel 8 Pro

Google Pixel 8 Pro är en flaggskeppsenhet som har imponerande funktioner och prestanda.
Det är kort sagt en imponerande smartphone som kombinerar snygg design med kraftfulla funktioner. Dess noggrant utformade design utstrålar elegans och återspeglar Googles uppmärksamhet på detaljer. Telefonens smala och lätta chassi ligger bekvämt i handen vilket gör den lätt att hantera.
Pixel 8 Pro är täckt med glas på fram och baksidan men den bakre glaspanelen har en utsökt matt finish som känns len när man tar i den. Designen känns fortfarande omedelbart igen som en mobiltelefon i Pixel serien med kanter av metall och en rektangulär kameramodul som löper över hela bakstyckets bredd.
Displayen är stor, faktiskt större än den som sitter på Google Pixel 8 men den har likt den tunna ramar runt om och ett punch hål i mitten av displayens överkant.
En anmärkningsvärd egenskap hos Pixel 8 Pro är dess optiska fingeravtryckssensor under skärmen, som möjliggör säker och bekväm upplåsning av mobilen. Den integreras sömlöst i displayen, vilket förstärker mobiltelefonens övergripande estetiska tilltal.
Mobiltelefonen har stereo högtalare men saknar hörlursuttag.
En annan anmärkningsvärd egenskap hos telefonen är dess IP-68 Certifiering som ger skydd mot vatten och damm. Den klarar av att vara på en och en halv meter djupt vatten i upp till trettio minuter. Det betyder att man kan använda Pixel 8 Pro bekymmersfritt i olika miljöer utan att behöva känna sig allt för orolig.

Displayen är en fantastisk 6,7 tums AMOLED display med ett bildförhållande på 20:9 vilket ger en levande och uppslukande tittarupplevelse. 
Den har 1344×2992 pixlar vilket innebär att pixeltätheten hamnar på 489 PPI (pixlar per tum).
Denna display är också skyddad av Corning Gorilla Glass Victus 2 vilket säkerställer hållbarhet mot oavsiktliga fall och repor.
Den stora displayen levererar levande färger, breda betraktningsvinklar och det där djupa svarta utseendet som man som multimedia konsument gärna vill ha.
Google Pixel 8 Pro drivs av Googles senaste åttakärniga Tensor G3 processor som ger snabb prestanda och smidiga multitasking funktioner. Oavsett om man spelar tekniskt krävande mobilspel, streamar filmer, tittar på Youtube videor eller arbetar med krävande uppgifter säkerställer denna kraftfulla processor en fördröjningsfri upplevelse.
Basmodellen har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men det existerar även andra varianter med ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB, ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 512 GB och slutligen en värsting variant med ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 1TB.
Mobiltelefonen har ingen plats för ett minneskort så minnesmängden är inte möjlig att utöka ytterligare i efterhand.
Höjdpunkten med Google Pixel 8 Pro är dess rena version av Android 14. Programvaruupplevelsen är sömlös, utan bloatware eller onödiga anpassningar. Den rena versionen av Android 14 ger ett smidigt och användargränssnitt, vilket säkerställer en fördröjningsfri och effektiv prestanda.
En utmärkande funktion hos Pixel 8 Pro är dess stereohögtalare, som lyfter ljudupplevelsen till nya höjder. Oavsett om man lyssnar på musik, tittar på videor eller spelar spel, levererar stereohögtalarna kristallklart ljud med imponerande djup och klarhet
På baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 48 Megapixlar (telefoto lins) och  48 Megapixlar (ultra vidvinkel lins).
Kamerorna har multi directional PDAF, multi zone Laser Autofokus, Optisk bildstabilisering, dubbla pixel PDAF, 5×Optisk zoom samt dubbla LED blixtar.
Selfie kameran i fronten är på 10.5 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) med PDAF.
Som man kan förvänta sig har allt som gäller kamerorna förbättrats sedan senast med vad Google hävdar bättre fotografering i svagt ljus, skarpare selfies och den bästa zoomen hittills.
När det kommer till batteritid gör Google Pixel 8 Pro ingen besviken. Med sitt robusta 5050 mAh batteri kan man förvänta sig att använda denna smartphone hela dagen utan att behöva oroa sig för att få slut på ström. Dessutom stöder mobiltelefonen snabbladdning på W vilket gör att man snabbt kan ladda batteriet vid behov. Batteriet har stöd för snabbladdning på 30W vilket ska klara av att ladda batteriet femtio procent fullt på trettio minuter. Det finns också stöd för trådlös laddning på 23W.
Sammantaget är Google Pixel 8 Pro en smartphone i toppklass med en imponerande display kvalitet, avancerade säkerhetsfunktioner och kraftfull prestanda. Det är en värdig utmanare för dem som söker en premium flaggskepps mobil. En Google Pixel 8 Pro kostar från 13 090 kronor och det är förstås mycket pengar att spendera på en smartphone men då får man ju en toppmobil.
Var en medveten mobilköpare. Undvik att beställa en ny smartphone på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på specifikationer, funktioner, konstruktion och pris.



    Läs gärna mina andra bloggar också:


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?